Posicionament de l’AIFiCC sobre l’últim acord de millora de condicions de treball del personal estatutari de l’ICS

Decepció enfront el III acord de millora de condicions de treball del personal estatutari de l’ICS

Des de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC) es reitera que els darrers acords presos amb la fi de millorar l’Atenció Primària no reflexen la importància que té la infermera familiar i comunitària dintre del sistema. Un exemple recent és l’últim “acord de millora de condicions de treball del personal estatutari de l’ICS”.

Les infermeres som professionals claus dins el sistema de salut, contribuim a la millora de la salut, així com de la qualitat de vida de les persones ateses. Aquest fet té una especial rellevància en l’actualitat, ja que la població cada vegada és més envellida i requereix d’un canvi de model assistencial. Així doncs, recordar que les infermeres familiars i comunitàries estan totalment capacitades i formades per a donar resposta a les necessitats de la població utilitzant eines de prevenció i promoció de la salut, així com detectant alteracions de la normalitat i signes d’alarma; ja sigui a nivell d’individu, familia o comunitat.

Les últimes decisions preses en respecte a l’Atenció Primària, incloent el darrer “acord de millora de condicions de treball del personal estatutari de l’ICS”, menyspreen la figura de la infermera familiar i comunitària, generant un greu greuge comparatiu dintre de l’equip multidisciplinar. Irònicament, aquesta desigualtat generada és inversament proporcional a l’alta qualitat de les cures ofertes pel nostre col·lectiu. A més, hem de tenir en compte que les infermeres representen al voltant d’un 30% dels professionals dels centres d’Atenció Primària de salut i som el col.lectiu més nombrós dins del sistema sanitari.

Llegiu l’escrit complet aquí.

Associat i aprofita tots els avantatges

Rebràs informació, novetats i notícies. Tot relacionat amb l’associació.

XARXES SOCIALS

CONTACTA

© All Rights Reserved. Dissenyat per    Magnore