13ª JORNADA

Jornada de Benvinguda d’Especialistes en Infermeria Familiar i Comunitària

23 d’octubre del 2023 de 16h a 20h

Sala Gran, 3ª planta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona

6 tallers pràctics

Presentació

Un any més, els residents d’Infermeria Familiar i Comunitària comenceu la vostra formació per preparar-vos com a futurs especialistes. Així doncs, des d’AIFiCC volem celebrar-ho amb vosaltres durant la 13ª Jornada de Benvinguda d’Especialistes en Infermeria Familiar i Comunitària.

Aquesta Jornada tindrà lloc el proper 23 d’octubre del 2023 de 16h a 20h de forma presencial a la Sala Gran, 3ª planta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (C. de Pujades, 350, Barcelona) per als residents de primer any d’Infermeria Familiar i Comunitària.

Durant la Jornada us oferim la realització de dos taller pràctics de forma totalment gratuïta per diferents professionals de la salut vinculats a l’àmbit de la docència a l’AIFiCC.

Programa

dia 23/10/2023

 • Benvinguda
  Benvinguda 16:00h
 • TALLERS
  TALLERS 17:00h - 20:00h
 • Taller pràctic del peu diabètic: exploració neurològica, vascular i estratificació de risc

  Objectiu general: Capacitar en les tècniques d’exploració diagnòstica del peu diabètic (Doppler, Valoració risc i classificació peu diabètic).
  Docent: Albert Guerrero Palmero - Infermer Especialista de Família i Comunitària, CAP Terrassa Nord. Podòleg, Psicòleg Clínic. Tutor Acreditat d’Infermeres Intern Residents de Família i Comunitària. Professor Col·laborador en Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació (UOC). Membre del GNEAUPP.

 • Taller pràctic de malalties de transmissió sexual: detecció, prevenció i abordatge.

  Objectiu general: Conèixer les diferents malalties de transmissió sexual, així com mètodes de detecció, prevenció i abordatge.
  Docent: Jaime Bataller Ibáñez - Infermer Especialista de Família i Comunitària, CAP Martí i Julià. Especialista en Innovació i Emprenedoria en eSalut. Tutor Acreditat d’Infermeres Intern Residents de Família i Comunitària. Docent col·laborador i membre del Grup de Treball de gestió infermera de la demanda a l’AIFiCC.

 • Taller pràctic d’interpretació de resultats de laboratori.

  Objectiu general: Entendre els diferents paràmetres que poden sol·licitar-se en una analítica, com es relacionen entre ells, què indica una desviació de la normalitat i com podem utilitzar-los per garantir una atenció de qualitat.
  Docent: Mònica Pons Poch - Infermera Especialista de Família i Comunitària, CAP Nova Lloreda. Tècnica Superior en Laboratori Clínic y Biomèdic. Gestora de Casos en pacients crònics de alta complexitat.

 • Taller pràctic risc cardiovascular (RCV): prevenció, detecció i abordatge des de atenció primària.

  Objectiu general: Capacitar en la detecció dels factors modificables que influeixen en el risc cardiovascular, així com les eines que disposem per a objectivar-lo i abordar-lo.
  Docent: Maria Gimena Agostino – Metgessa Especialista de Família i Comunitària, CAP Nova Lloreda. Tutora Acreditada de Metges Intern Residents de Família i Comunitària. Rising en redGDPs.

 • Taller pràctic de diagnòstic de la fragilitat, atenció al cuidador i promoció de l’envelliment saludable.

  Objectiu general: Utilitzar les eines de cribratge de la fragilitat que tenim a l’Atenció Primària per tal d’oferir eines de promoció i prevenció de la fragilitat pel pacient i el cuidador principal.
  Docent: Marta del Moral i Pairada – Infermera Especialista de Família i Comunitària, CAP Casanova. Tutora Acreditada d’Infermeres Intern Residents de Família i Comunitària. PhD Student.

 • Taller pràctic de vacunació en grups de risc

  Objectiu general: Conèixer les recomanacions de vacunació en persones que pertanyen a diferents grups de risc.
  Docent: Elisabet Jurado Ortiz – Infermera, Centre de Vacunacions Internacionals de Lleida. Coordinadora Punt de Vacunació Poblacional contra la covid-19 a Lleida. Membre del Grup de Treball de vacunes a l’AIFiCC.

Inscripcions

Ja no es poden fer més inscripcions. Disculpeu les molèsties.

Comitè

Jornades Organitzades per l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC).

ORGANITZADOR

CIENTÍFIC

Secretaria tècnica

Localització

Sala Gran, 3ª planta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona

Made with ❤ by Magnore