Butlletí PAAS abril 2024

Benvolgudes i benvolguts,

En aquest butlletí del mes d’abril, us fem arribar les darreres novetats del Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l’activitat física i l’alimentació saludable (PAAS).

En el marc de la formació que ofereix l’Agència de Salut Pública de Catalunya a professionals de la salut, s’han programat per aquest any 2024, tres seminaris web. El primer es va dur a terme el mes de març, sobre el dejuni intermitent. El segon tractarà sobre fonts d’informació rigoroses i amenes en alimentació, i serà el  proper 5 de juny de 13h a 15h.

El programa està adjunt al correu, i l’enllaç per a la inscripció és aquest:

https://gencat.zoom.us/webinar/register/WN_8YvCmjgtRKStbvxdXIr5Wg

Reserveu-vos la data: el proper dia 2 de juliol es durà a terme la VIII jornada PReME, que enguany porta per títol “La veu dels infants en el menjador escolar”. Com cada any, la jornada es desenvoluparà a la seu de Fundació Alícia, i en aquesta ocasió se centrarà en l’opinió dels infants que mengen a l’escola. Coneixerem resultats d’enquestes i estudis, escoltarem experiències que compten amb la participació dels infants i gaudirem de la seva presència, amb propostes i idees per millorar el menjador escolar. La jornada va dirigida a responsables i professionals de cuines i menjadors escolars, escoles, empreses de restauració escolar i tècnics/ques de salut pública i comunitària.

En el butlletí del mes de maig us farem arribar el programa definitiu.

Us animem a participar a la jornada presentant el vostre programa, projecte o estratègia per a un menjador escolar saludable i sostenible i que compti amb la implicació rellevant dels infants. Podeu omplir aquest formulari i ens posarem en contacte amb vosaltres.

S’ha actualitzat el contingut i el disseny del document Festes divertides i saludables. 10 consells d’alimentació per a celebracions infantils. En aquest document es presenten deu recomanacions per preparar aliments i begudes saludables i atractius per a les festes, així com propostes de jocs amb moviment i la importància de donar exemple.

Podeu consultar més documents sobre alimentació saludable per a infants i joves en el catàleg de publicacions de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

S’ha actualitzat el contingut i el disseny del document Dinars de carmanyola a l’entorn laboral. El document proposa recomanacions per a la planificació dels àpats que es porten a la feina i també consells de seguretat alimentària.

Podeu consultar més documents sobre alimentació en l’entorn laboral en el catàleg de publicacions de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Ja està disponible la memòria del PReME de l’any 2023. Properament també hi haurà disponible una infografia resum amb les dades més rellevants.
En aquest enllaç podeu accedir a tota la informació del programa PReME.

Ja estan disponibles els resultats de l’enquesta poblacional del Dia Mundial de l’Activitat Física 2024 (DMAF2024). Els principals resultats mostren que, en la població de menys de 25 anys, el 50% de les persones realitzen activitat física suficient, amb diferències per gènere: el 56% de dones són suficientment actives, respecte el 73% dels homes. En majors de 25 anys, un 45% de les dones són actives, front al 61% dels homes.

Respecte als hàbits sedentaris, un 43% de la població passa més de set hores al dia asseguda, tot i que un 85% assegura interrompre aquesta inactivitat almenys un cop cada hora. Podeu consultar més resultats en aquest enllaç.

En el marc del DMAF, es van celebrar diferents esdeveniments a tot Catalunya. Podeu consultar-ne alguns en aquests enllaços:

Salt es bolca amb la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física i promou amb èxit el lema “Mou-te, i viu feliç”. Llegiu-ne més

La Generalitat s’adhereix a la campanya “Mou-te, i viu feliç” del Dia Mundial de l’Activitat Física, que té per objectiu reduir el sedentarisme. Llegiu-ne més

Manresa camina i es mou pel Dia Mundial de l’Activitat Física. Llegiu-ne més

Bellpuig s’activa pel Dia Mundial de l’Activitat Física. Llegiu-ne més

La caminada ‘A bon pas fem salut’ compleix deu edicions reunint més de 250 participants. Llegiu-ne més

Caminada i exercicis a Salvany en el Dia Mundial de l’Activitat Física 2024. Llegiu-ne més

La Pobla de Mafumet batega amb una caminada per promoure el Dia Mundial de l’Activitat Física. Llegiu-ne més

Móra d’Ebre inicia els actes de les seus oficials per al Dia Mundial de l’Activitat Física 2024. Llegiu-ne més

El Govern anima a la ciutadania a adherir-se a la celebració del DMAF, registrar els esdeveniments i fer-ne difusió a les xarxes socials amb les etiquetes #DMAF2024 i #mouteiviufeliç.

De la col·lecció d’infografies i càpsules de vídeo sobre fruites i hortalisses elaborades en el marc de l’Any Internacional de les Fruites i les Verdures us fem arribar la infografia de les maduixes: “És temps de maduixes“. Hi trobareu dades sobre les zones de cultiu, les característiques nutricionals, les formes de consum i possibilitats gastronòmiques, receptes, estratègies per reduir-ne el malbaratament, etc.

Podeu veure totes les infografies disponibles aquí.

Esperem que aquestes novetats siguin del vostre interès i en feu la difusió que considereu.

Us recordem que si no desitgeu rebre aquest butlletí, ens ho podeu comunicar a [email protected]

Associat i aprofita tots els avantatges

Rebràs informació, novetats i notícies. Tot relacionat amb l’associació.

XARXES SOCIALS

© All Rights Reserved. Dissenyat per    Magnore