Salut Mental Catalunya exigeix al DIEC que rectifiqui la nova accepció de la paraula”tarat” del diccionari

El passat 27 de novembre l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) va fer públiques les novetats que incloïa el diccionari, entre les quals es va incloure una nova accepció per al terme “tarat” que diu “Que pateix un trastorn mental, dit despectivament”.

Una de les noves accepcions del diccionari és la paraula “tarat” per designar allò que té una tara o, en sentit figurat i despectivament, per a algú que té un trastorn mental.

Salut Mental Catalunya, com a moviment social que representa a 80 entitats d’arreu del país de persones amb problemes de salut mental i les seves famílies i entorn, exigeix al DIEC que rectifiqui i exclogui aquesta accepció en sentit figurat del nou diccionari.

“Les persones tenim tares? Hi ha persones perfectes sense cap tara?” es pregunta la presidenta de Salut Mental Catalunya, Mercè Torrentallé, a qui fa més de 20 anys li van diagnosticar una esquizofrènia paranoide. “És una definició discriminatòria i molt perjudicial, les persones amb problemes de salut mental no som tarades”, sentencia.

Llegiu la notícia sencera aquí.

Associat i aprofita tots els avantatges

Rebràs informació, novetats i notícies. Tot relacionat amb l’associació.

XARXES SOCIALS

CONTACTA

© All Rights Reserved. Dissenyat per    Magnore