14 de novembre | Dia Mundial Diabetis 2023

El dia 14 de novembre se celebra el Dia Mundial de la Diabetis (DMDM). És el tercer any de la campanya “Accés a l’atenció en diabetis” (2021-2023) de la Federació internacional de Diabetis (FID). Aquest any el lema és “Conèixer els riscos és conèixer la resposta”.

Segons la FID, 1 de cada 10 adults a tot el món viu amb diabetis, més del 90% dels quals tenen diabetis tipus 2. En molts casos, es pot retardar o evitar l’aparició de la diabetis tipus 2 i/o de les seves complicacions amb l’adopció i manteniment d’estils de vida saludables. Conèixer els riscos i els passos a seguir és important per millorar la prevenció, el diagnòstic precoç i el tractament oportú.

El DMDM és la campanya de sensibilització sobre la diabetis més gran a escala mundial arribant a una audiència de més de mil milions de persones en 165 països. La campanya focalitza l’atenció cap a problemes importants de la diabetis i manté la malaltia en el punt mira públic i polític.  Pretén ser:

  • Una plataforma per promoure esforços de defensa de la Federació Internacional de Diabetis (FID) durant tot l’any.
  • Una estratègia per impulsar a tot el món la necessitat d’emprendre accions coordinades i concertades amb la finalitat de combatre la diabetis com a un problema crític de salut mundial. Amb la finalitat de facilitar l’accés a l’atenció sanitària i destacar la necessitat de més iniciatives per prevenir la diabetis i les seves complicacions.

Activitats del Dia Mundial de la Diabetis 2023

Les entitats de pacients juguen un paper clau en el sistema sanitari del nostre país, per la tasca que desenvolupen i pels valors de motivació, compromís, voluntarietat i solidaritat.

Són diverses les activitats que l’Associació Diabetis de Catalunya (ADC) organitza, durant tot el mes de novembre a tot el territori català, per commemorar aquesta celebració al voltant del Dia Mundial. Es pot consultar el programa d’activitats a la web de l’ADC:

Es destaquen 

  • La distribució de cartells informatius sobre el Dia Mundial de la Diabetis als CAP  i delegacions de l’ADC,  les caminades , tallers informatius.
  • La il·luminació de color blau de les façanes d’alguns edificis de Catalunya.

Més informació: Canal Salut: Diabetis

Associat i aprofita tots els avantatges

Rebràs informació, novetats i notícies. Tot relacionat amb l’associació.

XARXES SOCIALS

© All Rights Reserved. Dissenyat per    Magnore