Butlletí PAAS octubre-23

​Us compartim un seguit d’informació relacionada amb el PAAS que esperem que sigui del vostre interès:​

Ja està disponible la memòria del PReME de l’any 2022, així com una infografia resum amb les dades més rellevants.
En aquest enllaç podeu accedir a tota la informació del programa PReME.

El 16 d’octubre se celebra el Dia Mundial de l’Alimentació, promogut per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), que enguany s’ha dedicat a l’aigua, sota el lema “L’aigua és vida. L’aigua nodreix. No deixar a ningú enrere”. Aquest dia reivindica el paper de l’aigua a la Terra i el seu paper fonamental per a la vida, ja que és un recurs bàsic, tant per a la nutrició humana com en la producció dels aliments.

​Podeu consultar la nota web que va preparar l’Agència de Salut Pública de Catalunya amb el títol Consum responsable d’aigua: un canvi necessari per al planeta en el Dia Mundial de l’Alimentació en aquest enllaç.

L’Aliança Global per a la Promoció del Consum de Fruites i Hortalisses “5 al dia” celebra, el 20 d’octubre d’enguany, l’11a edició del Dia Mundial de les Fruites i Hortalisses, sota el lema “Consumeix més fruites i hortalisses. Més hidratació. Més vida”. El seu objectiu  és promocionar el consum d’aquests aliments i  donar continuïtat a l’Any Internacional de les Fruites i Verdures, que es va celebrar l’any 2021.
Podeu consultar la nota web que va preparar l’Agència de Salut Pública de Catalunya amb el títol Hidratació i salut amb fruites i verdures en aquest enllaç.

Els/les professionals referents de Barcelona ciutat van concloure, el 25 d’octubre, les jornades territorials 2023 del programa SumaSalut de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Amb el lema ‘En xarxa, sumem salut’, unes 500 professionals han participat en el total de les 9 jornades territorials celebrades enguany. SumaSalut és un programa de prevenció del tabaquisme i el consum d’alcohol i de promoció de l’activitat física i l’alimentació saludable a l’atenció primària que ha estat reconegut per l’OMS. Podeu  llegir més informació sobre la jornada del dimecres 25 d’octubre passat en aquest enllaç, i podeu trobar més informació sobre el programa SumaSalut en aquest enllaç.

El proper dimarts 14 de novembre es realitza un taller presencial de Compra Pública Alimentaria Responsable, organitzat per l’associació Menjadors Ecològics, l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona i (ICTA-UAB) i Colectiva. El taller té com a objectiu principal compartir coneixements pràctics per a fer de la compra pública alimentària una eina estratègica que transformi els sistemes alimentaris i impacti positivament en el nostre entorn i benestar. El curs va dirigit a tècnics/as i juristes encarregats de licitar serveis de restauració col·lectiva (menjadors escolars, residències, hospitals), directors i directores de centres, així com entitats i persones amb influència en la compra pública alimentària.

En aquest enllaç podeu consultar el programa i en aquest enllaç podeu formular la inscripció.

L’Agència de Salut Pública de Barcelona ha seleccionat alguns dels molts mites que hi ha sobre alimentació per donar-hi una resposta basada en l’evidència científica i així contribuir a que la població segueixi un patró alimentari saludable. Podeu descarregar el document Mites en l’alimentació en l’enllaç següent.

Els dies 16 i 17 d’octubre es va celebrar, a Mallorca i en marc de la presidència espanyola de la Unió Europea, la reunió d’alt nivell sobre obesitat infantil. L’objectiu era fomentar estils de vida saludables per invertir la tendència ascendent de prevalença de l’obesitat, especialment en la població infantil, amb la finalitat de reduir la morbilitat i mortalitat que s’atribueix a les malalties cròniques. Va comptar amb la participació de personalitats de l’àmbit polític, institucional, acadèmic i de recerca.

En aquest enllaç podeu veure l’enregistrament de les ponències.

De la col·lecció d’infografies i càpsules de vídeo sobre fruites i hortalisses elaborades en el marc de l’Any Internacional de les Fruites i les Verdures us fem arribar la infografia de l’hortalissa reina de la tardor: “És temps de carbasses”. Hi trobareu dades sobre les zones de cultiu, les característiques nutricionals, les formes de consum i possibilitats gastronòmiques, receptes, estratègies per reduir-ne el malbaratament, etc.

Podeu veure totes les infografies disponibles aquí.

Associat i aprofita tots els avantatges

Rebràs informació, novetats i notícies. Tot relacionat amb l’associació.

XARXES SOCIALS

© All Rights Reserved. Dissenyat per    Magnore