Principals novetats en matèria d’alimentació i activitat física del PAAS

Petits canvis per menjar millor. Els missatges clau en imatges.

S’han publicat una sèrie de recursos en imatges i sense lletra, vinculats a la guia Petits Canvis per Menjar Millor, amb l’objectiu de ser utilitzats per a professionals que treballen amb població d’elevada vulnerabilitat i amb dificultat de comprensió lectora. Són fruit de la reflexió i l’experiència de diferents professionals del tercer sector, l’atenció primària de salut i la salut pública.

Es disposa d’un document explicatiu adreçat a professionals, d’un cartell de Petits Canvis per Menjar Millor amb imatges i alternatives saludables a aliments que cal evitar, consells sobre la compra saludable, recomanacions d’higiene en la manipulació d’aliments, el plat saludable i receptes saludables.

Es poden trobar tant al Canal Salut (apartat Petits canvis en un cop d’ull) com a la web de l’ASPCAT (apartat Recursos educatius en imatges per a professionals).

Mou-te per la salut. Nou vídeo! (activeu els subtítols en català)

Coneixes l’impacte sobre la salut del sedentarisme?  La inactivitat física contribueix a 3,2 milions de morts cada any. Les persones adultes que no són prou actives tenen un risc més elevat de mortalitat per totes les causes en comparació amb les que fan almenys 150 minuts d’activitat física d’intensitat moderada per setmana, tal com recomana l’OMS. L’activitat física regular redueix el risc de cardiopatia isquèmica, ictus, diabetis i càncer de mama i còlon. Aleshores, a què esperes? Mou-te per la teva salut! 

L’Agència de Salut Pública de Catalunya presenta el document L’alimentació en els centres residencials per a persones grans, adreçat a dietistes-nutricionistes, responsables i professionals dels centres residencials per persones grans, d’atenció primària, d’empreses de restauració i tècnics/ques de salut pública.

Trobareu el programa en el document adjunt, i us podeu inscriure al seminari web que tindrà lloc el dia 20 de juny d’13h a 14:30h a l’enllaç següent.

Més de de 70 professionals de l’atenció primària i comunitària participen en la jornada SumaSalut a Girona. Aquesta és la quarta d’una sèrie de jornades SumaSalut que es realitzaran durant el 2023 a tot Catalunya.

SumaSalut és un programa de l’Agència de Salut Pública de Catalunya per a la prevenció dels factors de risc de les principals malalties cròniques, com el tabaquisme, el consum d’alcohol, la inactivitat física i l’alimentació malsana. 

Recentment, ha rebut el reconeixement de l’OMS com a ‘bona pràctica’ en el marc del projecte internacional BRIEF de polítiques d’intervenció breu, pels bons resultats i procediments d’actuació.

Passar-s’ho bé i menjar millor. Recomanacions per a l’alimentació de les estades escolars en cases de colònies

Els mesos de maig i juny són temporada de colònies escolars, experiències educatives que ajuden els infants i joves a connectar amb la natura i l’entorn, en convivència amb els i les companyes i docents, a la vegada que es gaudeix de l’estada i les activitats de lleure, jocs i activitats esportives. Les estades escolars a les cases de colònies també són espais educatius i, per tant, s’ha de vetllar per a la promoció d’hàbits saludables, entre els que destaca una alimentació saludable. Aquest document, elaborat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, recull consells per a famílies, escoles, cases de colònies i empreses de restauració per tal de millorar l’alimentació en les estades escolars en cases de colònies. Compta amb el suport de 10 entitats i departaments vinculats al món de la infància, la joventut, la salut i el lleure.

Us informem que ja estan disponibles les gravacions dels seminaris web de presentació de la guia L’alimentació saludable en la primera infància, tant la del dia 15 de març que es va dur a terme juntament amb al Societat Catalana de Pediatria i l’Associació Catalana d’Infermeria Pediàtrica, com la que es va realitzar el 17 de maig passat, dirigit a professionals de la salut de l’atenció primària.

Ho podeu trobar a l’apartat “Materials formatius” de l’espai web “Alimentació saludable en la primera infància”.

Associat i aprofita tots els avantatges

Rebràs informació, novetats i notícies. Tot relacionat amb l’associació.

XARXES SOCIALS

© All Rights Reserved. Dissenyat per    Magnore