Resultats Enquesta Poblacional | XXIV Setmana Sense Fum

  1. Segons l’Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA) de 2022, un 11,8% de la població ha provat o ha fumat regularment cigarretes electròniques en algun moment
  2. S’estabilitza el consum de tabac a Catalunya al voltant d’1,5 milions de persones fumadores
  3. Salut impulsa platges sense fum al litoral català

El tabaquisme és el principal factor de risc de les malalties cardiovasculars, el càncer o les malalties respiratòries; s’estima que cada any moren a Catalunya gairebé 10.000 persones per malalties ocasionades pel consum de tabac o l’exposició al fum ambiental. Per aquest motiu, la prevenció i el control del tabaquisme són una de les prioritats de les polítiques de salut pública del Departament de Salut i de l’activitat que porten a terme els professionals dels serveis sanitaris.

D’acord amb els resultats de l’Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA), l’any 2022 continuava fumant el 24,1% de la població de 15 anys i més (28,8% dels homes i 19,6% de les dones) i el 6,9% de les persones declarava estar exposada al fum ambiental del tabac a la llar (6,7% dels homes no fumadors i 7,1% de les dones no fumadores). L’exposició al fum del tabac a casa de les persones de 0 a 14 anys era del 7,9%.

Podeu llegir la nota de premsa aquí.

Premi entitats participants de l’1 i fins el 15 de juny, podeu optar al: tres entitats que hagin compartit les seves activitats omplint el “Formulari de recollida activitats”.  La dotació del premi és de 200 euros a cadascuna de les tres entitats seleccionades. Us encoratgem a participar compartint amb nosaltres quines activitats heu portat a terme, des dels CAP, hospitals, farmàcies, centres educatius, casals, etc. qualsevol entitat que hagi portat a terme activitats durant la SSF23!!

Associat i aprofita tots els avantatges

Rebràs informació, novetats i notícies. Tot relacionat amb l’associació.

XARXES SOCIALS

CONTACTA

© All Rights Reserved. Dissenyat per    Magnore