Setmana Europea de les proves del VIH i les hepatitis víriques, edició primavera 2023

Un any més es celebra la Setmana Europea de les proves del VIH i les hepatitis víriques, una iniciativa que s’organitza dos cops a l’any (primavera i tardor) per promoure la detecció precoç d’aquestes malalties i incentivar la realització d’aquestes proves.

A Catalunya, al voltant de 33.000 persones conviuen amb el VIH i el 7% d’aquestes ho desconeixen. Pel que fa a l’hepatitis C, s’estima que 65.000 persones s’han contagiat del virus i el 20% no ho sap.

És per aquest motiu que cal seguir fent-nos ressò i recordar a la ciutadania, i especialment als col·lectius amb major probabilitat de patir aquestes infeccions, la importància de la detecció precoç.  

Fer-se les proves permet conèixer com més aviat possible si s’està infectat i, d’aquesta manera, poder beneficiar-se d’un seguiment mèdic, accedir a un tractament eficaç que millori la qualitat de vida, així com adoptar mesures per evitar la reinfecció i la transmissió.

Us animem a participar activament en aquesta setmana de les proves del VIH i les HV, que començarà el dilluns 15 de maig i finalitzarà el dia 22.

  • Des de la Subdirecció General d’Addiccions, VIH, Infeccions de Transmissió Sexual i Hepatitis Víriques s’ha creat unespaiamb informacióadreçada a professionals, amb l’objectiu de potenciar l’oferta de les proves i així disminuir el retard en el diagnòstic.  Amb aquest motiu, han editat un cartell adreçat als professionals amb informació orientativa per recomanar les proves del VIH i les Hepatitis Víriques.
  • Podeu trobar més informació adreçada a la ciutadania al Canal Salut, amb materials divulgatius sobre aquestes proves.

Associat i aprofita tots els avantatges

Rebràs informació, novetats i notícies. Tot relacionat amb l’associació.

XARXES SOCIALS

CONTACTA

© All Rights Reserved. Dissenyat per    Magnore