Iniciativa Ciutadana “per aconseguir un entorn sense tabac i la primera generació europea lliure de tabac d’aquí a 2030”

El proper dia 26 de gener, a les 10:00, a la seu provincial de l’Associació Espanyola Contra el Càncer a Madrid, es presentarà a Espanya, i per a tot Europa, la Iniciativa Ciutadana “per aconseguir un entorn sense tabac i la primera generació europea lliure de tabac d’aquí al 2030”, com apareix registrada a la Comissió Europea.

Aquesta iniciativa sorgeix d‟un grup de membres de l‟ENSP, entre ells el CNPT. Si aconseguim un milió de firmes a tot Europa, la Comissió Europea es compromet a presentar al Parlament Europeu una proposició de llei que reculli el que demanem.

És una enorme oportunitat per influir, no només a l’àmbit europeu, sinó també a l’espanyol, generant debat als mitjans de comunicació i implicació de la ciutadania directament a través de les firmes.

Aquesta iniciativa pretén:

  1. Promoure la primera generació europea lliure de tabac d’aquí al 2028, posant fi a la venda de productes del tabac i la nicotina als ciutadans nascuts a partir del 2010.
  2. Crear una xarxa europea de platges i riberes de rius lliures de tabac i de burilles, fent que aquests espais siguin més sans i sostenibles des del punt de vista mediambiental.
  3. Crear una xarxa europea de parcs nacionals lliures de tabac i de burilles, fent-los més sans i reduint la contaminació i el risc d’incendis.
  4. Ampliar els espais lliures de fum i vapors a l’aire lliure, especialment els freqüentats per menors (parcs, piscines, actes i centres esportius, espectacles i terrasses de bars i restaurants).
  5. Eliminar la publicitat del tabac i la seva presència a les produccions audiovisuals i als mitjans socials, abordant especialment la publicitat encoberta a través d’influents i col·locació de productes
  6. Finançar projectes de recerca i desenvolupament (R+D) sobre les malalties provocades pel consum de tabac per millorar-ne el pronòstic i fer-les curables.

Les firmes s’han de fer a través de l’enllaç que veureu a la pàgina web del CNPT i van directament a la Comissió Europea. D’aquesta manera s’assegura la protecció màxima de les dades de la persona signant.

Associat i aprofita tots els avantatges

Rebràs informació, novetats i notícies. Tot relacionat amb l’associació.

XARXES SOCIALS

© All Rights Reserved. Dissenyat per    Magnore