Informació PAAS octubre-novembre

El passat dia 27 d’octubre es va fer la presentació institucional de la nova guia L’alimentació saludable en la primera infància, a càrrec del President Pere Aragonès, el Conseller de Salut Manel Balcells i l’Alcaldessa de Barcelona Ada Colau. La guia, una eina d’informació i assessorament de referència per a professionals de la salut, l’educació i les famílies, es va presentar a l’Escola Bressol Municipal Pla de Fornells, a Barcelona. Ha estat elaborada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, i és fruit de la revisió bibliogràfica més recent i del treball i consens de diferents professionals de la nutrició i la dietètica, la pedagogia, la pediatria, la seguretat alimentària, així com de les famílies.

Podeu consultar la nota de premsa de l’esdeveniment en l’enllaç següent.

Durant el mes de desembre es realitzarà una presentació tècnica (properament us farem arribar el programa), es traduirà la guia al castellà i es publicarà un tríptic.

“Una mà de contes” sobre hàbits alimentaris: L’espai infantil “Una mà de contes“, un dels programes clàssics del Super3 produït per Televisió de Catalunya, ha comptat amb l’assessorament del Departament de Salut per a la creació de cinc històries que desenvolupen un conjunt de valors relacionats amb els hàbits alimentaris. Cadascun d’aquests capítols, rodats a les dependències del mercat de la Boqueria, proposen, alhora, receptes elaborades per a l’ocasió durant la seva producció.

El Comitè Científic de l’AESAN (Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició) va presentar el passat mes de setembre les recomanacions per portar a terme una alimentació saludable i sostenible, així com una sèrie de recomanacions pràctiques d’activitat física.  En la mateixa línia que l’Agència de Salut Pública de Catalunya, les recomanacions van en el sentit de promoure l’alimentació mediterrània amb predomini dels aliments d’origen vegetal frescos i mínimament processats i una menor presència d’aliments d’origen animal (sobretot carns, i en especial les vermelles i processades), tant per millorar la salut de les persones com per reduir l’impacte mediambiental. En l’enllaç següent podeu consultar la notícia i en aquest altre l’informe complet.

Infografia i vídeo-càpsula “És temps de carbasses”. Amb aquesta infografia interactiva podreu descobrir dades curioses sobre les carbasses, informació sobre la producció, estacionalitat, aspectes nutricionals, recomanacions de consum i receptes…

Podeu consultar totes les infografies i vídeos de la col·lecció “És temps de ….” en l’enllaç següent.

Associat i aprofita tots els avantatges

Rebràs informació, novetats i notícies. Tot relacionat amb l’associació.

XARXES SOCIALS

CONTACTA

© All Rights Reserved. Dissenyat per    Magnore