Recomanacions de vacunació Pn20 a Catalunya

La infecció per pneumococ és un problema important de salut pública amb un espectre ampli de malalties associades que poden anar des d’una otitis o una pneumònia a una malaltia pneumocòccica invasiva (MPI), i que pot produir malalties potencialment molt greus com la sèpsia o la meningitis. Les incidències més elevades d’aquestes malalties es produeixen especialment en els infants de menor edat i en les persones de més edat o en condicions de risc.
Per aquest motiu, la vacunació antipneumocòccica està inclosa dins dels programes de prevenció de la malaltia mitjançant les vacunacions del Departament de Salut als infants i també a les persones als 65 anys d’edat, segons el calendari de vacunacions sistemàtiques i per a persones en condicions de risc.

En el darrer calendari de vacunacions publicat el dia 5 de setembre mitjançant l’Ordre SLT/202/2022, de 30 d’agost, es va incloure la recomanació d’administració de la vacuna antipneumocòccica conjugada 20-valent (Pn20) a les persones als 65 anys en substitució de la vacuna antipneumocòccica 23-valent (Pn23).
Tenint en compte la incorporació d’aquesta vacuna, s’han adaptat les recomanacions de vacunació en persones en condicions de risc per a qui està recomanada la protecció contra la malaltia pneumocòccica a partir dels 18 anys.

Us adjuntem les recomanacions de vacunació contra la malaltia pneumocòccica a Catalunya actualitzades amb la incorporació de la vacuna Pn20 conjugada.

Podeu llegir el document aquí

Associat i aprofita tots els avantatges

Rebràs informació, novetats i notícies. Tot relacionat amb l’associació.

XARXES SOCIALS

CONTACTA

© All Rights Reserved. Dissenyat per    Magnore