Patologia Dual

Es publica en una revista científica d’alt impacte, Translational Psychiatry, una crida per adoptar el terme “DUAL DISORDERS”, traduït a l’espanyol per “PATOLOGIA DUAL”, per designar la condició clínica de l’existència de “trastorns addictius i altres trastorns mentals” .

La dificultat de conceptualitzar la relació íntima entre “trastorns addictius i altres trastorns mentals” és un més dels importants desafiaments que presenta el camp de la salut mental.

Les diferents filosofies i escoles de pensament i la gran complexitat d‟aquesta condició clínica que presenta una més que elevada prevalença dificulten l‟avenç.

També la profusió de diferents termes, competitius i de vegades, contradictoris (comorbilitat, diagnòstic dual, etc.) exacerben innecessàriament el desafiament.

La manca d’un terme estandarditzat afegeix confusió, alimenta l’estigma i contribueix a l’anomenada “síndrome de la porta equivocada” que captura la dificultat de no només diagnosticar sinó també tractar l’addicció i altres trastorns mentals de manera integrada.

L’Associació Mundial de Trastorns Duals (WADD, per les sigles en anglès) proposa l’adopció del terme “Dual Disorders/Patologia Dual” que, encara que segueix sent arbitrari, ajudaria a harmonitzar diversos esforços clínics i de recerca al voltant d’una designació única, més precisa i menys estigmatitzant.

Associat i aprofita tots els avantatges

Rebràs informació, novetats i notícies. Tot relacionat amb l’associació.

XARXES SOCIALS

© All Rights Reserved. Dissenyat per    Magnore