Jornades del projecte ‘Millorem la salut de les persones tenint cura de l’atenció primària’

Participa en els grups per tenir cura de l’Atenció Primària i Comunitària (APiC)

Més de 700 professionals de l’Atenció Primària i Comunitària estan convidats a participar a unes jornades de treball, que han de servir per compartir inquietuds, experiències i analitzar l’estat de la situació, i que permetran consensuar un document final que recollirà els reptes de present i de futur. En total, es faran 7 trobades arreu del territori durant el mes de juny. La primera, aquest divendres, a Lleida.

El projecte, que porta per nom, ‘Millorem la salut de les persones tenint cura de l’atenció primària’ hi participa la Societat Catalana de Mediació en Salut, que aportarà l’expertesa metodològica de professionals de la mediació. També compta amb la col·laboració de més d’una desena d’entitats de l’àmbit sanitari.

Fases

Les jornades estan dividides en dues fases. Una primera, per recollir tota la informació sobre les fortaleses i les àrees de millora de l’atenció primària i comunitària, i on s’identificaran també els elements estructurals que sustenten la qualitat de l’AP.

A l’octubre està previst que hi hagi una segona fase que servirà per donar forma i contingut a un document de conclusions i de consens que permeti donar resposta a les necessitats de l’AP i que ha de servir al Departament de Salut com a instrument per avançar en la transformació de l’Atenció Primària i Comunitària.

Millorem la salut de les persones tenint cura de l’atenció primària

El projecte és una iniciativa del Fòrum Català d’Atenció Primària (FOCAP), i ha estat impulsat amb la implicació del Departament de Salut. També compta amb la participació d’un grup de treball format per les societats professionals, els col·legis professionals, les entitats proveïdores i les entitats ciutadanes.

Els integrants d’aquest grup de treball són la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària; l’Associació d’Infermeria d’Atenció Primària i Comunitària de Catalunya; el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya; el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya; el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya; Institut Català de la Salut; el Consorci Sanitari i Social de Catalunya; la Unió Catalana d’Hospitals; Salut, Consum i Alimentació; la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona, i el Consell Consultiu de Pacients de Catalunya, a més de la contribució de la Societat Catalana de Mediació en Salut.

Durant els mesos de juny i juliol hi ha previstos diferents grups. El proper tindrà lloc a Tarragona, el dia 17 de Juny, al Teatre Auditori de Salou.

Més informació aquí

Associat i aprofita tots els avantatges

Rebràs informació, novetats i notícies. Tot relacionat amb l’associació.

XARXES SOCIALS

© All Rights Reserved. Dissenyat per    Magnore