Adaptació de les Guies Europees de Prevenció Vascular 2022

Les noves guies Europees de Prevenció Cardiovascular (CV) s’han publicat cinc anys després de les darreres del 2016, encara que es va fer una actualització el 2020, de la que el Comitè Espanyol Interdisciplinar per a la Prevenció Vascular (CEIPV) va fer un comentari crític.
Les guies del 2021 han estat elaborades per 13 societats científiques europees i han introduït novetats destacables que es comenten a continuació. A més de l’abordatge individual de la prevenció cardiovascular, posen un especial èmfasi en l’estratègia poblacional i de salut pública, que des del CEIPV sempre s’ha considerat molt pertinent, com reflecteixen els documents publicats i els programes de les jornades biennals organitzades al Ministeri de Sanitat. Són unes guies més complexes que les anteriors, perquè busquen un abordatge més personalitzat, el que certament reflecteix la diversitat fenotípica dels pacients atesos a la pràctica clínica.
L’objectiu del comentari crític del CEIPV és simplificar i adaptar el nostre país de forma consensuada per les 14 societats científiques que formen part del CEIPV, al costat del Institut de Salut Carles III i el Ministeri de Sanitat, les principals novetats que aporten aquestes noves guies, i aquesta edició de butxaca pretén donar la major difusió possible a tots els professionals sanitaris que hi intervenen en la prevenció vascular.

Podeu descarregar-vos la guia aquí.

Associat i aprofita tots els avantatges

Rebràs informació, novetats i notícies. Tot relacionat amb l’associació.

XARXES SOCIALS

CONTACTA

© All Rights Reserved. Dissenyat per    Magnore