Alimentació saludable: nova informació

El dijous dia 31 de març de 13 a 15h es va dur a terme el seminari web “Ni calories ni culpes: canviant la mirada en l’abordatge de l’obesitat”, dissenyat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya per a professionals de la salut. Va comptar amb les presentacions de David Sánchez (psicòleg  i professor titular al Departament de Psicologia Clínica i de la Salut de la Universitat Autònoma de Barcelona)  i Violeta Moizé (Dietista-Nutricionista de l’Hospital Clínic). La moderació va anar a càrrec de Sarai Cuevas (Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya, AIFiCC) i es va conèixer, de la mà d’una persona amb obesitat, les experiències i vivències sobre el tractament i l’estigma.

En el següent enllaç podeu accedir a la gravació del seminari i les presentacions

El dilluns dia 21 de març de 16h a 17:30h es va dur a terme una sessió de presentació del document Mou-te i Menja bé!, una guia elaborada a partir de les 20 preguntes més freqüents relacionades amb l’alimentació i la hidratació durant la pràctica física i esportiva en la infància i l’adolescència.

En el següent enllaç podeu accedir a la gravació del seminari i les presentacions.

La guia i la sessió s’adrecen als i a les professionals de l’activitat física, esportiva i de lleure que estan a càrrec d’infants i joves en diferents entorns (escolar, extraescolar, clubs esportius, etc.). La guia respon  a les qüestions més freqüents plantejades pels propis professionals i ofereix un seguit de consells per donar-hi una bona resposta i així desmuntar certs mites sobre l’alimentació i l’activitat física.

Aquesta guia i la sessió s’han treballat conjuntament entre l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona i l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

També teniu disponible una nova vídeo-càpsula: Fals mite! La vitamina C només es troba als cítrics.

A l’enllaç següent trobareu totes les vídeo-càpsules de Falses creences sobre fruites i verdures.

En el marc dels materials “És temps de…”, elaborats l’any 2021 per a l’Any Internacional de les Fruites i Verdures (FAO), us reenviem la infografia interactiva i el vídeo sobre les maduixes (producció, estacionalitat, curiositats i estratègies per promoure el consum), que podeu consultar a: És temps de… Maduixes.

El dissabte dia 26 de març va tenir lloc la fase final del I Concurs de cuina “Col·lectivitats  Saludables i Sostenibles, liderat per l’Associació Menjadors Ecològics i que ha comptat amb els suport i la participació de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. La final del concurs es va dur a terme a l’Escola Superior d’Hostaleria Vedruna i podeu consultar més informació i descarregar les fitxes tècniques de les sis receptes finalistes en aquí.

Associat i aprofita tots els avantatges

Rebràs informació, novetats i notícies. Tot relacionat amb l’associació.

XARXES SOCIALS

CONTACTA

© All Rights Reserved. Dissenyat per    Magnore