TELEINFERMERIA

Recomanacions per a l’atenció a la persona amb Diabetis Mellitus des de l’Atenció Primària i Comunitària.

Abans de l’inici de la pandèmia, l’ús de les consultes virtuals estava en augment, i aquestes eren realitzades principalment a través del telèfon, el correu electrònic o l’e-consulta. Segons dades dels Sistemes d’Informació dels Serveis d’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut (SISAP), l’atenció telefònica s’ha incrementat del 7% al 35% i l’activitat virtual del 10% al 18%, comparant l’any 2019 amb el 2020. No obstant això, la normalització de l’ús de la telesalut ha presentat barreres importants per a la seva implantació i desplegament. Ara, una situació excepcional com la pandèmia per la COVID-19, ha generat la necessitat d’emprar la tecnologia per a l’atenció a distància de les persones amb problemes de salut crònics, adaptant les organitzacions i la pràctica clínica tradicional a aquest nou context.

L’ús de les tecnologies d’informació i comunicació (TIC) és cada vegada més freqüent en la vida quotidiana de les persones. Però, tot i que l’ús de les TIC ha crescut en els últims anys, segueix existint una bretxa digital que es pot atribuir a una sèrie de factors: la manca d’infraestructura (en particular en les zones rurals), la manca de coneixements d’informàtica i habilitats necessàries per participar en la societat de la informació, o la manca d’interès.

Creiem que l’atenció a les persones a distància a través de la telesalut ha arribat per quedar-se, cosa que obliga a les institucions sanitàries i òrgans reguladors a adaptar els marcs ètics-legals, i les societats científiques a realitzar recomanacions basades en l’evidència científica i les recomanacions d’experts.

Conscients de la necessitat, s’ha elaborat el document que us presentem de recomanacions pràctiques per orientar a les Infermeres de Família i Comunitària sobre com proporcionar cures eficaces, segures i ètiques a través de la telesalut. El present document tracta de proporcionar els elements essencials a tenir en compte abans, durant i després de l’atenció no presencial a les persones amb Diabetis Mellitus, i ajudar a les infermeres a tenir una acceptació i comprensió del valor de la telesalut a la pràctica.

Veure el document

Material audiovisual
Exemple de seguiment de la persona amb Diabetis Mellitus mitjançant la Teleinfermeria.
Canal YouTube AIFiCC

Associat i aprofita tots els avantatges

Rebràs informació, novetats i notícies. Tot relacionat amb l’associació.

XARXES SOCIALS

© All Rights Reserved. Dissenyat per    Magnore