Vacunes enfront la COVID-19: conclusions de l’avaluació del risc de miocarditis / pericarditis

L’AEMPS recomana als professionals sanitaris que considerin la possibilitat de miocarditis i / o pericarditis davant l’aparició de símptomes suggestius per al seu adequat diagnòstic i tractament, i que informin les persones que rebin aquestes vacunes sobre els símptomes indicatius de miocarditis / pericarditis.

Després de l’avaluació detallada de les dades disponibles, el Comitè per l’Avaluació de Riscos en Farmacovigilància europeu (PRAC) ha conclòs que poden aparèixer molt rarament quadres de miocarditis i / o pericarditis després de l’administració de les vacunes d’ARNm, Comirnaty (Pfizer) i Spikevax (Moderna). Aquests quadres es presenten principalment en homes joves, després de la segona dosi d’aquestes vacunes i en els 14 dies següents a la vacunació. L’evolució és similar als quadres de miocarditis i pericarditis que apareixen per altres causes, generalment de bona evolució.

Consulta tot l’informe

Associat i aprofita tots els avantatges

Rebràs informació, novetats i notícies. Tot relacionat amb l’associació.

XARXES SOCIALS

© All Rights Reserved. Dissenyat per    Magnore