Vacuna enfront de la COVID-19 de Janssen: conclusions de l’avaluació del risc de trombosi amb trombocitopènia

Després d’avaluar les dades disponibles dels casos notificats als Estats Units, el Comitè per a l’Avaluació de Riscos en Farmacovigilància Europeu (PRAC) ha elaborat una nota de seguretat amb les següents conclusions: després de l’administració de la vacuna enfront de la COVID-19 de Janssen pot aparèixer, molt rarament, trombosi amb combinació amb trombocitopènia, trombosi de sins venosos cerebrals, trombosi de venes esplàncniques i trombosi arterial.

Per altra part, s’han identificat vuit casos vacunats als EUA, fins al 13 d’abril, de 7 milions de persones amb aquesta vacuna. Els casos s’han presentat en menors de 60 anys, majoritàriament dones, tres setmanes després de l’administració de la vacuna, i no s’han identificat factors de risc específics que es relacionin amb la seva aparició.

Així doncs, es recomana a professionals sanitaris i a la ciutadania vigilar la possible aparició de signes i símptomes de trombosi i trombopènia, per tal de poder-los diagnosticar i instaurar un tractament de forma precoç.

Consulta l’informe complet al document adjunt.

Associat i aprofita tots els avantatges

Rebràs informació, novetats i notícies. Tot relacionat amb l’associació.

XARXES SOCIALS

CONTACTA

© All Rights Reserved. Dissenyat per    Magnore