Model d’atenció a la salut de les dones en situacions de violència masclista i la dels seus fills i filles

La Direcció General de Planificació en Salut pública del Departament de Salut ha publicat el Model d’atenció a la salut de les dones que viuen o han viscut situacions de violència masclista i la dels seus fills i filles. Recuperar la salut de les dones que han emmalaltit a causa de la violència masclista que han viscut és indispensable per a la recuperació de la seva vida, i és la contribució que el Departament de Salut fa en la lluita per a l’erradicació de les violències masclistes, una lluita compartida amb molts altres àmbits d’actuació. 

El Model té tres tipus d’objectius. Els objectius estratègics centrats en crear i gestar una cultura compartida d’abordatge de la violència masclista que garanteixi l’atenció a la salut; els objectius tàctics que tracten d’alinear les estructures, els recursos materials i humans i l’organització del SISCAT per fer efectiu aquest abordatge i els objectius d’impacte, els de millorar la salut de les dones que viuen o han viscut situacions de violència masclista i la dels seus fills i filles mitjançant un abordatge biopsicosocial. 

Per poder-se mantenir, el Model requerirà en el futur de tasques de revisió, d’avaluació i de validació. En aquest sentit, serà imprescindible un treball constant d’actualització amb la incorporació del canvi, la inclusió dels aprenentatges, l’exclusió dels elements que operin disfuncions, a través de les accions i les dinàmiques de coordinació, supervisió i transferència professional en l’abordatge de la violència masclista. 

El Model d’atenció a la salut de les dones que viuen o han viscut situacions de violències masclistes i la dels seus fills i filles no hagués pogut ser realitat sense la participació de desenes de persones, a les quals des d’aquí volem agrair les seves aportacions.

Associat i aprofita tots els avantatges

Rebràs informació, novetats i notícies. Tot relacionat amb l’associació.

XARXES SOCIALS

© All Rights Reserved. Dissenyat per    Magnore