L’any 2020, un any per recordar

L’any 2020 quedarà marcat per sempre més en el record de la nostra generació i de les generacions properes per la pandèmia del SARSCoV-2. On s’ha visualitzat l’aportació infermera en tots el àmbits i en el reconeixement de la gran vàlua que té la nostra professió.

L’any 2020 també és l’any internacional de la infermera i llevadora i que havia de ser un any ple d’actes i compromisos per a fer créixer, reconèixer i fer divulgació de l’aportació infermera a nivell mundial. La COVID-19 se’ns ha avançat i ha fet una part de la feina, el reconeixement generalitzat de la població.

Però l’any 2020 també és l’any que l’AIFiCC commemora els 20 anys de vida. La celebració d’aquests 20 anys compartits amb totes i tots vosaltres el volien celebrar el 12 i 13 de maig en el nostre XV congrés a Barcelona i que la situació de pandèmia ens ha obligat a aplaçar-lo
pel març del 2021.

Si mirem enrere i fem balanç d’aquests 20 anys de vida, el primer que ens toca és agrair a les impulsores i fundadores de l’AIFiCC, Rosa Maria Riera, Montse Molas, Anna Diez-Tino, Jordi Oliva i Conxita López, pel gran encert de crear una associació que donés veu a les infermeres d’atenció primària. Agrair també a totes i a tots els que heu participat en les diverses juntes directives, en els grups de treball o representant l’associació en els moltíssims fòrums on hi hem tingut representació.

En aquests 20 anys s’ha aconseguit que la formació de l’especialitat d’infermeria familiar i comunitària sigui una realitat amb el resultat de 8 promocions i 260 residents formades a Catalunya, tenim un catàleg de formació continuada que és referent per bona part de les infermeres i proveïdors de salut, s’ha regulat i consolidat la gestió infermera de la demanda, estem a punt de resoldre el gran entrebanc en que es troba la prescripció infermera i som la veu reconeguda d’una de les baules més important de l’atenció primària, entre altres
fites.

Moltes gràcies per aquests 20 anys de compartir, participar i formar part de l’AIFiCC. Desitjo que us la sentiu vostra i que us impliqueu, encara més, en tot allò que impulsi al desenvolupament de la infermera familiar i comunitària.

Alba Brugués i Brugués
Presidenta de l’AIFiCC
Maig de 2020

Associat i aprofita tots els avantatges

Rebràs informació, novetats i notícies. Tot relacionat amb l’associació.

XARXES SOCIALS

CONTACTA

© All Rights Reserved. Dissenyat per    Magnore