L’Institut Català de les Dones posa a disposició diverses eines per a facilitar l’atenció i suport a les dones víctimes de violència masclistes durant l’estat de confinament

La Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència Masclista és el màxim òrgan de coordinació interinstitucional de les actuacions que es duen a terme en la lluita contra les violències masclistes a Catalunya.

L’estat de confinament derivat de la situació d’emergència sanitària pel Covid-19 té un impacte clar en les dones en situació de violències masclistes i llurs fills i filles, especialment aquelles que pateixen situacions de risc.

És per això que l’Institut Català de les Dones ha posat a disposició els darrers dies diverses eines per a facilitar l’atenció i suport a les dones víctimes de violència masclistes.

https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/383635/900900120-facilita-linia-whatsapp-garantir-atencio-dones-situacio-violencia-masclista-durant-confinament

  • Han reforçat la Línia 900 900 120, amb un increment en hores d’atenció de professionals i un nou servei de WhatsApp que facilita l’accés a les dones que poden estar convivint amb l’agressor i tenen dificultats per a fer trucades. També s’ha reforçat la divulgació del 900900120 a través dels mitjans propis i xarxes socials del Govern, i de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (TV3 i Catalunya Ràdio diàriament emeten l’espot o la falca en tres ocasions i en horari de màxim audiència).  També 42 mitjans de comunicació online i nombrosos mitjans pertanyents a tres entitats que agrupen mitjans de comunicació locals, periòdics i gratuïts a Catalunya han difós des del dia 19 i fins al 31 de març el bànner d’aquest servei de manera desinteressada. També s’ha demanat la col·laboració en la difusió d’aquests recursos als ajuntaments i altres institucions. En el següent link trobareu informació sobre aquesta ampliació del servei i també informació sobre l’increment de trucades que s’ha produït a la Línia 900 durant els dies de confinament. 
  • Han creat la campanya Establiment segur contra la violència masclista, que interpel·la l’entorn per donar suport a les dones que puguin estar vivint situacions de violència masclista i necessitin que algú truqui per elles al recurs corresponent (Línia 900 per a qualsevol consulta i 112 en cas d’emergència). Al següent link trobareu més detalls de la campanya i els materials que hem posat a disposició.
  • Han habilitat un espai específic al nostre web sobre els serveis d’atenció a dones víctimes de violència masclista durant el període de confinament gestionats per tots els Departaments de la Generalitat i per altres institucions públiques en estat de confinament, incloent informacions del Departament de la Presidència, el Departament de Treball, Afers Socials i Família, el Departament d’Interior, el Departament de Justícia, les dades d’atenció i horaris dels serveis d’informació i atenció a dones (SIADs) i els serveis d’intervenció especialitzada (SIEs), i la informació dels serveis de l’Ajuntament de Barcelona. Trobareu aquest espai web al següent enllaç, on trobareu sempre la informació actualitzada.

http://dones.gencat.cat/ca/ambits/violencia_masclista/serveis-en-lestat-de-confinament/

Per últim, han creat espais de coordinació amb els Departaments de la Generalitat més implicats en la lluita contra les violències masclistes i que gestionen serveis d’atenció a dones víctimes de violències masclistes, amb les entitats especialitzades que treballen per la igualtat i l’eradicació de les violències masclistes, i tenen previstos també espais de coordinació en l’àmbit municipal.

Associat i aprofita tots els avantatges

Rebràs informació, novetats i notícies. Tot relacionat amb l’associació.

XARXES SOCIALS

CONTACTA

© All Rights Reserved. Dissenyat per    Magnore