Inclusió de la vacuna contra la malaltia meningocòccica, en els serogrups ACWY en adolescents i joves, en el calendari de vacunacions de Catalunya

El Departament de Salut ha actualitzat el calendari de vacunacions per incorporar-hi la vacuna antimeningocòccica conjugada tetravalent (vacuna MACWY), als 11-12 anys, en substitució de la vacuna contra el meningococ Cconjugada (vacuna MC).

Existeixen diferents tipus de meningococ, i amb aquest canvi s’ampliarà la protecció contra tres tipus més, a banda del tipus C que ja s’està administrant. Aquesta modificació es realitza tal com es va acordar el mes de març de 2019 Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut i amb el vistiplau del Consell Assessor de Vacunacions del Departament de Salut.

En aquest acord es va especificar que aquesta mesura s’havia de tenir implementada en les diferents comunitats autònomes durant el 2020 i que també s’havia de fer una captació i vacunació de diferents cohorts d’adolescents i joves fins als 18 anys.

Consulta tota la informació complerta a la nota informativa

Associat i aprofita tots els avantatges

Rebràs informació, novetats i notícies. Tot relacionat amb l’associació.

XARXES SOCIALS

CONTACTA

© All Rights Reserved. Dissenyat per    Magnore