Manifest 25N pel Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

El proper dia 25 de novembre és el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Aquesta commemoració serveix perquè cada any la Generalitat de Catalunya, juntament amb les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis renova el nostre compromís en la lluita contra la violència masclista i consensuem un Manifest http://dones.gencat.cat/web/.content/03_ambits/violencia_masclista/25_novembre/Manifest-25N_2019.pdf per visibilitzar i reflexionar sobre algun vessant d’aquesta violència i el seu abordatge.

Enguany posen de relleu les violències sexuals i adverteixen que “una agressió sexual a una dona no és un fet puntual, sinó una expressió més de l’estructura patriarcal, una agressió contra totes nosaltres, contra totes les dones. Aquesta violència funciona de forma alliçonadora, ens socialitza en la por i ens llença un missatge ben clar, sobretot dirigit a les dones més joves: volen controlar i sotmetre la vida de les dones”. Per la qual cosa el document fa una crida a seguir treballant conjunta i coordinadament amb la implicació de totes les administracions i agents socials per a l’erradicació de totes les violències masclistes i la reparació de les supervivents; posa en valor la lluita constant i incansable dels moviments feministes, i reconeix la força, el coratge i la valentia de les dones que es troben en una situació de violència masclista, les que l’han superada o les que han estat assassinades.

Us demanem que llegiu el Manifest http://dones.gencat.cat/web/.content/03_ambits/violencia_masclista/25_novembre/Manifest-25N_2019.pdf que trobareu seguint aquest enllaç i en feu la difusió oportuna.

Des de la Generalitat de Catalunya posaran en marxa una campanya de sensibilització i prevenció de la violència masclista que serà on line, anirà adreçada a la població més jove, i de la qual  us mantindrem puntualment informats/des.

Associat i aprofita tots els avantatges

Rebràs informació, novetats i notícies. Tot relacionat amb l’associació.

XARXES SOCIALS

CONTACTA

© All Rights Reserved. Dissenyat per    Magnore