Anàlisi crític de la prescripció infermera a l’Atenció Primària: experiència de l’ús a Catalunya

Infermeres de l’antic Grup de Treball de Recerca d’AIFiCC, han publicat a la revista “Enfermería Clínica” “Análisis crítico de la prescripción enfermera en la Atención Primaria: experiencia de uso en Cataluña – Critical analysis of nurse prescribing in primary care: Experience of its use in Catalonia”  on es postula que la “Prescripció Infermera” proporciona beneficis positius a la població, al sistema de salut i a la professió.

El treball ha consistit en conèixer l’estat de la prescripció infermera en 21 centres d’Atenció Primària i 3 centres d’urgències de Catalunya de 6 proveïdors de salut. Es van analitzar 12.047 qüestionaris corresponents a les visites infermeres. 

Entre d’altres aspectes de la publicació i atesos els protocols i el context legal existents en el moment de la realització de l’estudi, destacar que el 60,6% (n = 1.416) de les receptes les va realitzar la infermera directament en el programa informàtic i les va validar el metge/ssa de manera no presencial.

Una de les reflexions de les autores apunta que des del punt de vista organitzatiu i de sostenibilitat, generar dobles visites amb un altre professional només per a dispensar una recepta, no aporta cap valor afegit, sinó que condueix a augmentar la ineficàcia en la utilització dels recursos humans, físics i econòmics del sistema sanitari català.

Associat i aprofita tots els avantatges

Rebràs informació, novetats i notícies. Tot relacionat amb l’associació.

XARXES SOCIALS

© All Rights Reserved. Dissenyat per    Magnore