Es constitueix la Taula Infermera d’Atenció Primària – TIAP per aglutinar el malestar, neguit i desafecció que viuen les infermeres d’APS

S’ha constituït la Taula Infermera d’Atenció Primària #TIAP amb l’objectiu de recollir el malestar, neguit i desafecció que viuen les infermeres de APS. Aquest grup ha estat impulsat per l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC), el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) i el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermeres de Tarragona (CODITA). Altres entitats n’estan estudiant la seva adhesió.

El naixement de la TIAP s’emmarca davant les perspectives de transformació proposades des de l’ENAPISC, on s’han posat sobre la taula temes tant importants com: l’especialitat d’infermeria familiar i comunitària i al valor afegit que pot aportar a l’atenció primària, sempre hi quan es puguin desplegar totes les competències traduïdes en serveis integrats a la població assignada de forma longitudinalment i en totes les etapes de la vida.

La TIAP vol analitzar i fer propostes per exigir el reconeixement en el lideratge i l’expertesa de les infermeres, que son peces clau per resoldre problemes i situacions de salut i de malaltia des d’una perspectiva individual, familiar i comunitària. Per això, entre d’altres temes, s’analitzarà: el nombre d’infermeres necessàries en base a les necessitats de les persones i de les característiques sanitàries, socials, econòmiques i de l’entorn, i les innovacions digitals que cal aplicar que ens afecta en la provisió dels serveis, sobre tot en l’entorn domiciliari i en les cures en l’entorn comunitari.

En definitiva, la TIAP pretén doncs esdevenir un espai permanent comú on, a través de convocatòries presencials o digitals, s’intentaran canalitzar iniciatives, propostes, suggeriments, innovacions per trobar les millors estratègies i els més grans consensos possibles en l’atenció familiar i comunitària que les infermeres del nostre país han d’oferir als ciutadans.

Descarrega el programa aquí

Fotografia: Ariadna Creus i Àngel García | Banc d’Imatges Infermeres

Associat i aprofita tots els avantatges

Rebràs informació, novetats i notícies. Tot relacionat amb l’associació.

XARXES SOCIALS

CONTACTA

© All Rights Reserved. Dissenyat per    Magnore