Un cop més, la Jornada de vacunes de l’AIFiCC és tot un èxit

Més de 320 infermeres de tot Catalunya, s’han reunit aquest 6 de juny a l’Auditoria Municipal de Terrassa per celebrar la VII Jornada de Vacunes de l’AIFiCC.

La trobada, que s’ha iniciat puntualment, ha acollit en primer lloc una breu exposició de Marta Palou sobre la vacunació, oportunitats i equitat.

Seguidament Montse Danès ha parlat sobre la vacunació en adults. Quan parlem de vacunació sempre pensem en la vacunació pediàtrica. Però aquí cal dir que igual que hi ha un calendari de vacunació infantil, hi ha un per adults, i que cal seguir molt de prop la vacunació en adults malalts crònics. L’exposició de Montse Danès ha anat en aquesta línia i ha recordat que els pacients crònics tenen més risc que determinats microorganismes els afectin més per la seva condició de malalts, i per tant, és molt important que es vacunin.

A continuació, la infermera Eva Borràs, farmacèutica de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, ha parlat sobre la vacuna antimeningocòcica, de la que n’ha fet una actualització destacant, entre d’altres aspectes, com és d’important l’estat de portador dels adolescents i universitaris.

Després d’un breu descans per fer un cafè, s’ha iniciat la taula que ha tractat sobre els mites entorn les vacunes i com convèncer conversant. De fet, conscienciar a la població dels beneficis de la vacunació és un tema que preocupa al col•lectiu infermer, que té clar que cal arribar i comunicar millor a la població i als propis professionals. Per això s’ha repassat també tècniques comunicatives com l’AIRA, que posteriorment el Grup de teatre Batxillerat escènic de l’IES Torre del Palau de Terrassa ha escenificat.

Posteriorment ha estat Núria Torner, de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, qui ha exposat les principals novetats entorn a les malalties re emergents: concretament ha parlat del xarampió, rubèola i parotiditis. Ha destacat la necessitat de seguir mantenint altres cobertures vacunals d’aquestes malalties, i de com la globalització afecta a les barreres immunològiques.

Abans d’entrar en la recta final, ha estat el torn de Dolors Heras, infermera del CAP Rambla de Terrassa. Ha explicat com es fa la feina educativa a les escoles, i ha presentat un vídeo creat pel grup de vacunes de l’AIFiCC, on s’explica molt gràfica i visualment perquè cal vacunar-nos. El vídeo està dirigit bàsicament a alumnes de 6è de primària i està a disposició d’infermeres i escoles per descarregar-se

La Jornada ha finalitzat amb un taller de casos pràctics, enguany molt centrats en el manual de vacunes de Catalunya que va sortir fa 1 any, moderat per les infermeres Pepi Estany i Glòria Mirada. Les assistents han d’escollir una resposta entre possibles davant de diferents situacions i contextos de vacunació.

Associat i aprofita tots els avantatges

Rebràs informació, novetats i notícies. Tot relacionat amb l’associació.

XARXES SOCIALS

CONTACTA

© All Rights Reserved. Dissenyat per    Magnore