1 de desembre, dia mundial de la SIDA

L'1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la Sida amb l'objectiu de conscienciar la societat i implicar-la a la resposta envers el VIH Arreu del Món. Han transcorregut més de trenta anys des del primer cas diagnosticat i continuem fent camí cap a la fi d'aquesta epidèmia. A Catalunya, la Resposta al VIH és Construeix cada dia des de tots els estaments. Les persones afectades, l'societat civil i a els organismes governamentals Treballem plegats a través del disseny i la implementació de polítiques i programes que permetin Fer 1 Seguiment de l'evolució, promoure l'educació per a la salut, prevenir l'aparició de casos nous, i detectar-les i tractar-les de forma precoç.

Aquest esforç col·lectiu és recull al Pla d'acció enfront del VIH i altres ITS 2016-2020, que marca els Actuacions que en Nostre país és dediquin a aquesta finalitat, amb 1 èmfasi especial a les que facilitin que Totes les persones puguin Conèixer l'estat serològic i tenir accés a un Tractament precoç, Millorant la qualitat de vida i disminuint dràsticament la possibilitat de transmissió.

Però res d'això no és podrà aconseguir si no vetllem per garantir una atenció de la salut universal i equitativa des de l'orientació dels drets sexuals i que Doni Resposta a les necessitats incorporant la perspectiva de gènere, la promoció de la recerca i la innovació.

D'altra banda, si no fem tot el possible per eliminar Obstacles com la serofòbia -la discriminació que pateixen les persones amb VIH pel Fet de ser-ho- que comporta Dificultats a els Àmbits laboral, social o sanitari, que provoca patiment individual I que entorpeix la Capacitat de decisions de les persones amb relació amb la prevenció del VIH, estem menyscabant els drets de les persones amb VIH.

La desinformació condueix a la discriminació, a l'empitjorament de la nostra salut i la dels Altres i a un empobriment com a societat. El dret a viure en un entorn lliure, inclusiu i sense VIH, veu acompanyat del deure de Treballar per aconseguir-ho. Aprofitem el dia d'avui per reflexionar i afegir-ens a un esforç conjunt que ens doni Respostes positives per a totes les persones.

Associat i aprofita tots els avantatges

Rebràs informació, novetats i notícies. Tot relacionat amb l’associació.

XARXES SOCIALS

© All Rights Reserved. Dissenyat per    Magnore