Infermeres catalanes actualitzen coneixements a la VII Jornada d'actualització de l'AIFICC

Les VII Jornades d’Actualització d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya, que com cada dos anys, organitza l’AIFiCC, ha reunit una cinquantena de professionals a la ciutat de Manresa.
L’objectiu, com destacava la presidenta de la Jornada, Ana Martín Gallego, ha estat “actualitzar coneixements i habilitats, i oferir noves eines als infermers i infermeres per abordar amb excel·lència àmbits com: la prescripció d’activitat física, el maneig farmacològic, l’auscultació respiratòria i l’exploració abdominal en urgències, l’abordatge de l’addicció a les noves tecnologies i del ciberbulling i, finalment, l’abordatge de la incontinència anal”.
L’acte inaugural  ha anat a càrrec de Fina Araque en representació de l’AIFiCC, d’Ana Martín com a presidenta de la Jornada i de Carmen Valiente en representació de la Fundació Universitària del Bages, que ha acollit la Jornada. Els dos primers tallers han estat el de prescripció d’activitat física a l'Atenció Primària que ha impartit l’infermer Albert Guerrero, i que ha permès fer una revisió de com s’ha de prescriure activitat física des de les consultes de la primària: sempre escoltant al pacient, sabent que pot fer i què no, i adequant la prescripció a les seves capacitats….i no deixar mai d’animar i esperonar al pacient per a que millori la seva condició física. 
Al llarg del taller també s’han pogut comparar diferents aplicacions i sistemes de mesura de la grassa corporal. Montserrat Soler, infermera del SEM i Adolf Castro infermer també del SEM s’han encarregat del taller sobre el maneig farmacològic, auscultació respiratòria i exploració abdominal en urgències. 
El taller ha estat molt pràctic, amb treball sobre maniquí i també amb role play. Després de la pausa per cafè, ha estat el torn dels altres dos tallers. Jordi Bernabeu, psicòleg del CAS ha parlat sobre l’abordatge de les addiccions a les noves tecnologies i del ciberbulling. La detecció i prevenció és fonamental en aquests casos. De fet, recents estudis mostren que a Espanya un 20% dels joves adolescents pateix ciberbullying, i d’aquest un 75% no ho explica.      
I, finalment el taller sobre l’abordatge de la incontinència anal que ha comptat amb tres ponents, la Dra. Arantxa Muñoz que ha fet un repàs a les principals tècniques quirúrgiques que s’utilitzen en el tractament d’aquesta patologia, la infermera Meritxell Coll que ha parlat sobre el paper de les infermeres en la detecció i acompanyament a aquests pacients, i l’Àngels Roca, presidenta de l’Associació per a la Incontinència Anal, que ha parlat del paper d’aquesta associació que treballa per donar visibilitat social a una malaltia molt amagada, alhora que també suport a les persones que la pateixen.

Associat i aprofita tots els avantatges

Rebràs informació, novetats i notícies. Tot relacionat amb l’associació.

XARXES SOCIALS

CONTACTA

© All Rights Reserved. Dissenyat per    Magnore