Jaume Martín, coordinador del grup de recerca d’AIFiCC presenta resultats d’un estudi sobre prescripció infermera al Congrés d’Infermeres Directives de Catalunya

El grup de Recerca d’AIFiCC ha presentat els resultats preliminars del seu estudi descriptiu transversal multicèntric “Descripción del impacto de la aplicación del Real Decreto 954/2015 sobre la Prescripción Enfermera (PE)

en Atención Primária (AP)” en el marc del Congres que l’ACDI ha realitzat a Barcelona els dies 27 i 28 de setembre.
La comunicació, que mostra les primeres dades, porta per títol “Prescripció Infermera: El valor del talent de la Gestió Clínica diària Infermera” En total hi ha participat 233 infermeres de Catalunya, de 6 proveïdors de salut diferents, que han contestat 12.500 enquestes durant 2 setmanes del mes de maig i juny d’enguany.
Alguns dels primers resultats ens mostren que de les 12.500 visites que fan les infermeres, un 20% han precisat prescripció; i un 80% d’aquestes prescripcions fetes per les infermeres d’atenció primària (AP) han estat validades pels metges sense necessitat de visitar a les persones. De fet, l’acte administratiu de validar la prescripció feta per la infermera ha ocasionat al voltant d’unes 2.000 interrupcions als metges durant el període de l’estudi i un 70% de les prescripcions fetes per les infermeres d’AP han estat demorades per l’aplicació del “Real Decreto 954/2015 sobre la Prescripción Enfermera”.
El grup de recerca de l’AIFiCC segueix analitzant els resultats i espera finalitzar el tractament i anàlisi estadístic, que de ben segur aportarà més conclusions abans d’acabar l’any.

Associat i aprofita tots els avantatges

Rebràs informació, novetats i notícies. Tot relacionat amb l’associació.

XARXES SOCIALS

© All Rights Reserved. Dissenyat per    Magnore