Èxit de participació i continguts a la VI Jornada de Vacunes de l'AIFiCC

Com és costum darrerament, la Jornada de Vacunes que anualment fa el grup de Vacunes de l’AIFiCC ha omplert fins d’alt l’aforament, en aquest cas el de la sala del Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada. Més de 300 infermeres de tot Catalunya s’han trobat per actualitzar coneixements i debatre sobre temes com la vacunació en les persones immunodeprimides, o en l’edat fèrtil, embaràs i post part de les dones.
Puntualment s’ha inaugurat la Jornada amb la presència d'en Joan Guix, secretari de salut pública del Departament de Salut, que ha destacat la importància de vacunar i que ha recordat que l’any passat es van distribuir fins a 3 milions de vacunes de la grip. Per part de l’AIFiCC ha estat l’infermer Israel Caro, vocal de l'AIFiCC qui va encarregar-se de donar la benvinguda als assistents i desitjar-los una excel·lent jornada.
La primera intervenció va ser per part de l'Antoni Trilla epidemiòleg de l'Hospital Clínic, i que va parlar sobre la importància d’una bona comunicació per fer front als reticents a no ser vacunats. En aquest sentit ha recordat entre d’altres coses que “la vacunació acceptada com a norma social i la confiança en els professionals sanitaris, són factors clars per aconseguir a les cobertures vacunals”. Seguidament ha estat la intervenció de Magda Campins, de l’Hospital de la Vall d’Hebron, que ha explicat les consideracions que cal tenir en compte alhora de vacunar a les persones immunodeprimides.
Després d’una breu pausa pel cafè, va ser el moment de les “píndoles de qualitat” on va parlar-se del tractament i vacunació en els convivents, de com fer front als falsos mites sobre la vacunació, i finalment, s’ha presentat “en societat” la nova compta al twitter del grup de vacunes de l’AIFiCC @InfoVacAldia, a més del blog www.infovacaldia.com i de l’Instagram.
Ja en la recta final de la jornada,  va ser el torn per la Rosa Alzuria, llevadora, que va parlar sobre les vacunacions recomanades a les dones en l’edat fèrtil, durant l’embaràs i també durant l’alletament. Alzuria, va destacar la necessitat d’ampliar les prevalences de vacunació en les dones embarassades i va fer una crida per què des de les consultes de l’Atenció Primària es fomenti i s’informi a les dones sobre la necessitat de ser vacunades durant l’embaràs. La darrera intervenció abans de l’exposició de casos pràctics ha estat per Lluís Urbiztondo, cap del Servei de Medicina Preventiva del Departament de Salut que ha parlat sobre l’Evolució de les recomanacions de la vacunació a Catalunya i ha aprofitat per fer un petit tast del nou Manual de Vacunacions de Catalunya que es presentarà el proper dilluns 11 de juny a Barcelona. 
Com també ja és costum en les Jornades de Vacunes de l’AIFiCC el tram final ha estat per l’exposició i discussió a través de votació de diferents casos reals sobre vacunes. Situacions diverses, habituals a les consultes d’atenció primària, i que han originat un interessant debat. Amb la cloenda a càrrec de Carme Riera, quarta tinent d'alcalde, i regidora d'Acció Social i Igualtat de l’Ajuntament d’Igualada, el grup de vacunes de l’AIFiCC ha emplaçat a els i les assistents a retrobar-se el proper any, en una localitat encara per determinar.

Associat i aprofita tots els avantatges

Rebràs informació, novetats i notícies. Tot relacionat amb l’associació.

XARXES SOCIALS

CONTACTA

© All Rights Reserved. Dissenyat per    Magnore