Èxit en la jornada de graduació de la 4ª promoció d’especialistes en infermeria familiar i comunitària

Divendres 4 de maig va celebrar-se la 6ena Jornada d’especialistes en infermeria familiar i comunitària a la sala d’actes de l’Edifici Salvany del Departament de Salut. Enguany es van graduar 41 infermers/es,  que es sumen a les de les edicions anteriors, amb la qual cosa actualment a Catalunya ja hi ha 167 especialistes.
La jornada va iniciar-se puntualment a les 9.30h del matí amb l’acte inaugural on van participar Alicia Ávila de la Sub-direcció General d'Ordenació i Desenvolupament Professional i que va recordar a les assistents que des del Departament és té molt clar que cal treballar perquè totes les infermeres que treballen a l’Atenció Primària siguin especialistes. També hi va participar la Marta Rafael, vicepresidenta de l’AIFiCC i que va demanar a les noves especialistes que siguin protagonistes del lideratge que les infermeres han de tenir a l’Atenció Primària. Les paraules finals van ser per Núria Cuxart, degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya. Ella va recordar a l’auditori que estan preparades per assumir responsabilitats, perquè estan formades i qualificades per desenvolupar la feina que se’ls encomana. Igualment els va demanar que tinguin compromís amb les Unitats Docents, amb la societat científica i amb les corporacions de professionals que les representen.
  Abans de la pausa pel cafè, Rocío Rodríguez va fer la conferència inaugural parlant del seu projecte de recerca sobre la percepció de la sol·itud. De la seva intervenció cal destacar que un 60% de les dones majors de 75 anys presenten soledat moderada o severa. O que hi ha una clara relació entre la soledat i els símptomes depressius. En l’actualitat, el projecte de la Rocío segueix en marxa, valorant ara el paper integrador i d’acompanyament mitigant la sensació de soledat pot tenir la participació en tallers lúdics per part de la gent gran.  
Després del cafè va ser el torn de presentació de diferents treballs de final de graduació, per part dels nous especialistes.  
L’apunt final va ser per l’entrega dels premis tant a les comunicacions orals com als pòsters. I cal dir que donem l’enhorabona als guanyadors. En la categoria de les comunicacions orals, el 1er premi va ser pel treball Programa de educación para la salud: empoderamiento de los adolescentes en la prevención, conocimiento y tratamiento de la parada cardiorrespiratoria “ de Lucia Pérez, Marina Cairó, Alejandra Tormo, Cristina Vicent, Águeda Fernández.  El 2on premi de comunicació oral van ser reconeguts: Interacción y actitudes de las enfermeras de atención primaria de Barcelona ciudad con la industria farmacéutica” de  Rodríguez Vilas V, Quiroga Martínez M, Rodríguez Gálvez S, Bernaola Sagardui I, Blázquez Gómez C, i Lorca Cámara V. I també el projecte “Terapias grupales en deshabituacion tabaquica 2.0” de Silvia Álvarez Vega.                       
En l’apartat de pòsters, el primer premi  van ser per Validación del cuestionario copd-ps y el dispositivo portátil copd-6 para el cribaje de enfermedad pulmonar obstructiva crónica en atención primaria” d’Aitana Santamarina González, Laura López Gómez, Margarita Barnils Gisper, Nuri Parals Suñe.  I el segon premi per “Competencias avanzadas de la enfermería familiar y comunitaria: ¿qué conoce la población?” de l'Alicia Martínez López, Clara Fullana Coll, Montserrat Molas Puigvila i Dolors Juvanteny Ginebra.  
Com cada any, l’acte va finalitzar tot desitjant sort en el futur laboral a tots i totes les noves especialites en infermeria familiar i comunitària.

Associat i aprofita tots els avantatges

Rebràs informació, novetats i notícies. Tot relacionat amb l’associació.

XARXES SOCIALS

© All Rights Reserved. Dissenyat per    Magnore