18/11/2016


Profitosa II Jornada de grups de treball de l'AIFiCC

Profitosa II Jornada de grups de treball de l'AIFiCC

Barcelona, 18 de novembre de 2016.

La jornada celebrada el passat 17 de novembre va iniciar-se amb una conferència a càrrec d’en Jordi Varela sobre les “Decisions clíniques compartides”. Una interessant exposició on va destacar, per una banda, la necessitat de reorganitzar l’atenció en salut en funció de l’experiència del pacient i, d’altra, que la decisió clínica compartida sorgeix de saber escoltar el pacient. També va tenir temps per parlar del model d’atenció Wagner que promou la coordinació centrada en els pacients i liderada per un referent coneixedor de les circumstàncies que envolten cada persona.  

Després d’una breu pausa pel cafè, va ser el torn dels grups de treball. Un per un, van fer un repàs a les activitats fetes i van exposar els seus objectius de futur a curt i, en alguns casos, a llarg termini. Així per exemple el grup de les TIC va comentar, entre d’altres objectius de futur: la formació en comunicació als seus membres i augmentar la visibilitat a les xarxes. El grup de Recerca va explicar el propòsit de fer la segona edició de la “Tarda de la recerca AIFiCC” i també un curs d’iniciació a la recerca en Atenció Primària.
 

El grup de Salut Pública i Comunitària va exposar com a objectius de futur, entre d’altres: fer la 4a. Edició del curs sobre Salut Comunitària on-line i incrementar la seva activitat formativa. Actualitzar el document sobre “lideratge”  o crear les “tardes de gestió” com l’espai on professionals de la gestió en Atenció Primària puguin debatre i compartir experiències i coneixements, són alguns dels objectius marcat pel grup de Gestió.    

Per la seva banda, el grup de nafres i ferides va destacar que volen posar en marxa durant els propers dos anys, la 1a Jornada de Nafres i Ferides de l’AIFiCC. De la mateixa manera que el recentment creat grup de Diabetis va explicar que la tasca més immediata que han d’assumir és l’organització de les properes Jornades d’Actualització d’AIFiCC i el desenvolupament d’un estudi relacionat amb l’atenció infermera als pacients diabètics.  

El grup de gestió de la demanda va exposar com objectius més immediats la publicació al web de l’AIFiCC de recursos bibliogràfics així com incrementar la informació i difusió als professionals. I el grup de Respiratori va anunciar que estan acabant un manual sobre educació sanitària en asma “Guanya-li la partida a l’asma”. A més a més, volen desenvolupar una fitxa sobre “vacunació d’al·lèrgia”. Elaborar un mapa dels models organitzatius de gestores de casos a Catalunya és un dels principals objectius del grup de Gestió de casos. 
 

Per acabar, donar a conèixer les diferents teràpies naturals als professionals sanitaris que estiguin interessats en incorporar-les al servei d’AP va ser l’objectiu explicat pel recent constituït grup de Teràpies Naturals i que va tancar les intervencions, ja que van haver alguns grups que no van poder ser a la Jornada, com el de Vacunes, el de Qualitat o el d'Infància en Salut.  

La Jornada va finalitzar amb la conferència a càrrec del Dr. Josep Maria Monguet, enginyer, que va fer participar activament als assistents a partir de 12 preguntes que havien de respondre i que servien de marc per la seva exposició al voltant de com pot ajudar la recerca i la innovació a fer més visible la feina de les infermeres.


Veure totes les noticies

Horari d'atenció

Horari d'atenció a la seu: dimarts de 17.00 a 19.00 hores. Durant el mes d'agost, l'AIFiCC romandrà tancada.

Per realitzar qualsevol altra consulta, feu clic aquíINFOVACALDIA - Siempre al día con el grupo vacunas de AIFiCCPrograma Beveu MenysFAECAPAGORAAUPAFoCAPInfermera virtualCPICJBIPersonesPKNOSalut i benestarSense fumVacunes