08/10/2014


Posicionament sobre el sindicat infermeria SATSE davant el cas de la infermera contagiada per Ebola

El sindicat d'Infermeria denuncia "improvisació" i reclama que es revisin els protocols de seguretat davant l'Ebola.  El SATSE vol que s'esclareixi de manera "immediata i precisa" les causes del contagi de la infermera i que es depurin responsabilitats. El sindicat d'Infermeria ha denunciat aquest dimarts la "improvisació" de les autoritats sanitàries i ha reclamat que es revisin de manera urgent els protocols de seguretat davant l'Ebola. Paral·lelament, el SATSE vol que s'esclareixi de manera "immediata i precisa" les causes del contagi de l'auxiliar d'infermeria de l'Hospital Carlos III de Madrid -que va atendre el sacerdot Manuel García Viejo, mort pel virus el passat setembre- i que es depurin responsabilitats. "Tot sembla indicar que s'ha produït algun error i no s'han complert convenientment els processos necessaris d'informació i formació dels professionals sanitaris", han criticat des del sindicat d'Infermeria. De fet, el SATSE ha recordat que, abans de l'arribada a Espanya dels dos missioners infectats, va demanar per escrit a les autoritats competents tot tipus d'explicacions de quin anava a ser el protocol d'actuació i va exigir el compliment de les mesures de seguretat necessàries. Una vegada conegut aquest contagi, el sindicat d'Infermeria insisteix en la necessitat que es revisin tots els protocols en els serveis de salut de totes les comunitats autònomes i s'extremin totes i cadascuna de les mesures de seguretat necessàries perquè no es produeixi un altre nou cas de contagi a l'Estat.
"D'igual manera és de suma importància que, no només s'informi, sinó que també es formi adequadament a tot el personal sanitari que pugui potencialment veure's exposat a aquesta malaltia", han reiterat des del SATSE, que ha manifestat la seva "profunda preocupació" per l'estat de salut de la sanitària afectada i espera la seva ràpida recuperació.


Veure totes les noticies

Horari d'atenció

Horari d'atenció a la seu: dimarts de 17.00 a 19.00 hores. Durant el mes d'agost, l'AIFiCC romandrà tancada.

Per realitzar qualsevol altra consulta, feu clic aquíINFOVACALDIA - Siempre al día con el grupo vacunas de AIFiCCPrograma Beveu MenysFAECAPAGORAAUPAFoCAPInfermera virtualCPICJBIPersonesPKNOSalut i benestarSense fumVacunes