16/06/2017


Més de 250 infermeres s'han actualitzat a les VI Jornades d'actualització AIFiCC

Més de 250 infermeres s'han actualitzat a les VI Jornades d'actualització AIFiCC

L’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC) ha celebrat les seves VI Jornades d’Actualització a La Farga de L’Hospitalet el passat 14 i 15 de juny, amb un gran èxit de continguts i assistents. De fet, més de 250 infermeres de primària de tot Catalunya han participat en les Jornades, actualitzant coneixements i augmentant les seves habilitats i coneixements dins l’atenció a la família i la comunitat.

Així ho expressava Natalia Mingorance, sòcia d’AIFiCC i presidenta del comitè organitzador “la VI Jornada d'Actualització de l'AIFICC pretén ser un reforç a la formació continuada sanitària buscant les novetats i cobrint les necessitats que apareixen davant aquest allau d’actualitzacions específiques per les diferents àrees de la infermeria. Sense cap dubte les estratègies polítiques i sanitàries han provocat canvis en diferents aspectes de la professió, positius i negatius, i tot això ha suposat que les infermeres es reafirmin en què la nostra professionalitat vingui donada per la nostra expertesa i qualitat en les cures, nascudes per una formació específica i d’alt nivell, i que ens fa manifestar el nostre desig de tracte adequat cap al pacient”.


Durant els dos dies de la Jornada s’han fet un total de 16 tallers de temàtiques diverses. Els tallers repetien en horari de matí i/o tarda durant els dos dies, per facilitar a les infermeres accedir a un major nombre de tallers. El primer dia, dimecres 14, la conferència inaugural va anar a càrrec del psicòleg Victor Amat, que va oferir diferents eines per pujar l’autoestima, un discurs amè, distès i ple d’humor per animar unes professionals que no sempre ho tenen fàcil en el seu dia a dia. Els primers quatre tallers van anar entorn a: Posa’t al dia en vacunes; Controvèrsies en la correcta utilització de la plata en el tractament de ferides; Asma i al·lèrgia a la consulta infermera d’atenció primària; i Respiració i ioga. Després del descans pel cafè, es van fer quatre tallers més en relació a: Noves tendències en alimentació, fem activitats comunitàries, de què es tracta?; Actius de salut, mapeig de la població i detecció de necessitats; Quan s’apropa el final de la vida: taller pràctic de via sc i bombes d’infusió contínua; i  Prezi, les presentacions dinàmiques i originals.

Després del dinar, i puntualment, es va iniciar la primera tongada de tallers de tarda. Els quatre primers van ser: Com ens posicionem com a professionals sanitaris en relació a la sexualitat i l’adolescència; Actualització en teràpies injectables en Diabetis Mellitus; Abordem la síndrome de la sensibilitat central: fibromiàlgia des de la consulta d’infermeria familiar i comunitària; i El pacient actiu, la diabetis des de “ l’altre costat”. Un breu cafè va permetre recuperar forces i encarar la recta final del dia amb quatre tallers més: Sabem el què mengem? Alimentació conscient: estima, nodreix i sent; Parlem dels factors de risc cardiovascular; Algunes reflexions bioètiques per humanitzar l’assistència sanitària; i Infermeres: professionals clau en la detecció i seguiment de víctimes de violència de gènere.

La conferència de cloenda del dia 14 va anar a càrrec de Susana Eva, Doctora en Bioquímica i Biologia Molecular que va parlar sobre la ciència de les emocions i concretament de l’alegria i l’humor.


El segon dia, es va capgirar el programa del primer dia, de manera que la conferència de primera hora del dijous 15 va ser per la Doctora Susana Eva, mentre que la conferència de cloenda va anar a càrrec del psicòleg Victor Amat.

Les jornades, com en cada edició, que es bianual, han rebut molt bona valoració per part de les assistents, i des de l’AIFiCC ja s’està pensant continguts i localització per l’edició de 2019.


Veure totes les noticies

Horari d'atenció

Horari d'atenció a la seu: dimarts de 17.00 a 19.00 hores. Durant el mes d'agost, l'AIFiCC romandrà tancada.

Per realitzar qualsevol altra consulta, feu clic aquíNursing NowINFOVACALDIA - Siempre al día con el grupo vacunas de AIFiCCPrograma Beveu MenysFAECAPAGORAAUPAFoCAPInfermera virtualCPICJBIPersonesPKNOSalut i benestarSense fumVacunes