25/07/2016


Informació sobre el desenvolupament del text normatiu de la prescripció infermera a Catalunya

La comissió de crisi de la prescripció infermera va reunir-se el passat 18 de juliol, amb motiu d’analitzar l'esborrany del text normatiu sobre la prescripció infermera a Catalunya, que el Departament de Salut s'havia compromès a enviar al Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya el passat divendres el 15 de juliol.  
A hores d’ara, la comissió continua sense tenir l’esmentada proposta de text. Amb tot cal dir, que els darrers 15 dies, diverses societats científiques, entre elles l'AIFiCC, han estat convocades al Departament de Salut per exposar comentaris i valoracions referents al text.  

A la reunió, va quedar palès que totes les societats consultades consideren que el text no recull les qüestions fonamentals consensuades amb el consell de col·legis, com la relacionada amb l’exigència de formació i acreditació per prescriure.  

Així doncs, tots els presents a la reunió d’ahir mantenen el consens total de donar suport a propostes d’actualització dels professionals però no a l’obligació de formar-se.  
Davant d'aquesta situació, les 52 entitats i organitzacions que formen part de la comissió, van consensuar com a accions immediates:  

1. Instar al Departament, mitjançant escrit, a una resposta sobre la proposta de text.
2. Reclamar la convocatòria del Consell de la Professió Infermera a Catalunya per a tractar aquest tema.
3. Establir les línies d’accions a desenvolupar al setembre si aquesta situació no canvia.  

Junta AIFiCC  


Veure totes les noticies

Horari d'atenció

Horari d'atenció a la seu: dimarts de 17.00 a 19.00 hores. Durant el mes d'agost, l'AIFiCC romandrà tancada.

Per realitzar qualsevol altra consulta, feu clic aquíINFOVACALDIA - Siempre al día con el grupo vacunas de AIFiCCPrograma Beveu MenysFAECAPAGORAAUPAFoCAPInfermera virtualCPICJBIPersonesPKNOSalut i benestarSense fumVacunes