07/12/2015


Implementació en l’atenció primària d’un programa de detecció precoç i la intervenció breu en el consum de drogues

Des de la Subdirecció General de Drogodependències (SGD) en el marc de la prevenció de consum de substàncies, ha posat en marxa un Projecte per estudiar la viabilitat de la implementació en l’atenció primària d’un programa de detecció precoç i la intervenció breu en el consum de drogues.

El programa és una adaptació de l’ ASSIST<
http://www.who.int/substance_abuse/activities/assist/en/> (Alcohol, Smoking and Substance Involvement Screening Test) desenvolupat per la OMS i validat recentment  a població espanyola<http://www.psicothema.com/psicothema.asp?id=4176> per Gabriel Rubio (2014).

En el disseny de l’estudi  han participat membres del grup d’alcohol i drogues de la CAMFIC i el
seu investigador principal és el Dr. Juan Manuel Mendive, Metge de família . EAP La Mina.

L'estudi  ha estat aprovat pel comitè ètic de la Fundació IDIAP Jordi Gol i les accions principals que volen dur a terme són:

1.       Estudi de viabilitat en la AP amb la participació de 85 professionals (DUI i equip de medicina de família) de l’AP, ja identificats, en què es pretén implementar l’eina en un total de 800 pacients. Previst inici segona quinzena de novembre.

2.       Estudi de les actituds, habilitats i opinió dels professionals de la salut de l’atenció primària en vers a la prevenció i abordatge del consum de substàncies. Mitjançant enquesta en línia: <http://dss3a.com/ASSIST/index3.html> http://dss3a.com/ASSIST/index3.HTML

Agraïm la vostra col·laboració en la resposta del qüestionari
Veure totes les noticies

Horari d'atenció

Horari d'atenció a la seu: dimarts de 17.00 a 19.00 hores. Durant el mes d'agost, l'AIFiCC romandrà tancada.

Per realitzar qualsevol altra consulta, feu clic aquíINFOVACALDIA - Siempre al día con el grupo vacunas de AIFiCCPrograma Beveu MenysFAECAPAGORAAUPAFoCAPInfermera virtualCPICJBIPersonesPKNOSalut i benestarSense fumVacunes