03/11/2016


Gran èxit de la innovadora II Jornada TiC d'Atenció Primària

Gran èxit de la innovadora II Jornada TiC d'Atenció Primària

JORNADA TIC D’ATENCIÓ PRIMÀRIA,
més de 300 assistents, 70 treballs rebuts, 5 premis científics.
 
Una jornada de salut d’impacte! El passat 27 d’octubre es va celebrar una jornada innovadora, que, sense perdre de vista en cap moment el caire científic, va garantir una visió en 360°, tant de la persona usuària dels sistemes de salut com dels professionals.  

Per fer això, què millor que envoltar la salut i la malaltia d’allò que la majoria de persones titllen de fred i impersonal? Les noves tecnologies, el 2.0, les TiC... Diferents maneres d’anomenar una mateixa cosa que ha de ser vista com una eina més en el nostre dia a dia, un instrument que hem d’emprar per tal de facilitar la vida als usuaris, als seus familiars i a nosaltres com a professionals de la salut.  

La infermeria no mor entre plans de cures, intervencions diverses i gestions burocràtiques; la infermeria és una ciència plena de gent amb inquietuds i que entén a la perfecció que si la persona evoluciona, també ha de fer-ho. Renovar-se o morir, aspecte que es va fer palès al Teatre Monumental de Mataró, on es van reunir gran quantitat de professionals de la salut entre infermeres, metges i tècnics en salut, a més dels usuaris del sistema de salut.  

Una presentació nova, diferent, amena, divertida però també seriosa, culta, científica i amb molta ànima infermera, conduïda excel·lentment per la Mayte Carreras i el Dr. Carles Blay, amb música en viu dalt de l’escenari i, com a eix central de la jornada, la Carmeta, una dona de 80 anys, una usuària, perquè l’evolució porta a l’apoderament del pacient envers la seva pròpia salut i aquesta II Jornada TICAP no va perdre mai de vista aquesta visió.   En el decurs de la Jornada es van presentar les cites digitals, un sistema inspirat en les cites ràpides (Speed Dating) per a conèixer les novetats que les empreses farmacèutiques  estan desenvolupant, sempre en relació amb les noves tecnologies (Apps, noves plataformes) per a professionals i usuaris.  

L’organització va anar a càrrec del Grup TIC de l’AIFiCC, format majoritàriament per infermeres en actiu i pel futur de la professió, estudiants del grau d’infermeria de la EUI Gimbernat, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró.   La jornada, que va ser tot un èxit, va recrear una situació habitual dins l’àmbit de l’atenció primària, vinculada a l’atenció hospitalària, presentada d’una forma seriosa, científica, global i actual, vestida de gran quantitat d’escenes humorístiques. Amb la magnífica intervenció de diferents ponents, experts tots ells en els camps de la salut i de les noves tecnologies, va enllaçar contínuament la realitat amb les noves eines que tenim al nostre abast i els beneficis de fer-ne ús.  

L’acte va concloure amb un parlament a càrrec de l’infermer Pedro Soriano, “la veu del pacient” amb #FFpaciente, el Sr. Pol Pérez, Coordinador de TIC del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i amb l’entrega dels premis a càrrec del Col·legi oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona i la publicació dels 5 treballs premiats a la revista Àgora, així com un sorteig entre tots els assistents a les cites digitals d’un cap de setmana en un hotel rural, Cal Joan del Batlle (Port del Compte), i dos batejos de submarinisme al centre Blaumar de Mataró.
Més informació al web de la Jornada o a #JornadaTICAP    

Si no vau poder venir, us esperem l’any vinent a la III Jornada TICAP!


Veure totes les noticies

Horari d'atenció

Horari d'atenció a la seu: dimarts de 17.00 a 19.00 hores. Durant el mes d'agost, l'AIFiCC romandrà tancada.

Per realitzar qualsevol altra consulta, feu clic aquíINFOVACALDIA - Siempre al día con el grupo vacunas de AIFiCCPrograma Beveu MenysFAECAPAGORAAUPAFoCAPInfermera virtualCPICJBIPersonesPKNOSalut i benestarSense fumVacunes