09/03/2016


Èxit de continguts i assistents en la IV Jornada de Vacunes de l’AIFiCC

L’auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú va acollir el passat divendres 4 de març la IV Jornada de Vacunes de l’AIFiCC amb una assistència de més de 400 professionals de la infermeria.  

A la taula inaugural van ser el Dr. Joan Guix, Secretari General de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, l’Alba Brugués, presidenta de l’AIFiCC i Pepi Estany, coordinadora del grup de vacunes de l’AIFiCC i membre del comitè organitzador de la Jornada. En la seva intervenció, Pepi Estany va agrair la presència de tants professionals interessats en actualitzar coneixements sobre la vacunació, una “activitat” va recordar “que fem habitualment a la consulta en el nostre dia a dia”. L’Alba Brugués va donar les gràcies al grup de vacunes de l’AIFiCC per l’organització de la Jornada així com a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per acollir-la. Va aprofitar a seva intervenció per informar sobre la situació i negociacions que a Catalunya s’estan fent entorn al RD de prescripció infermera. En la seva intervenció va animar als assistents, recordar-los que “som professionals, bons i importants dins el sistema de salut, i ens ho hem de creure més”. La taula inaugural la va tancar el Dr. Joan Guix que va voler destacar el paper fonamental de la infermeria tot dient que “sense les infermeres el sistema de salut no funcionaria”. Va aprofitar també la seva intervenció per recordar que “dos fets han estat clau en la protecció de la salut de les persones; una la potabilització de l’aigua, la segona, la vacunació”. I va recordar que anualment es posen uns 3.500.000 dosis de vacunes.
 

La conferència inaugural va anar a càrrec del Dr. Carlos González, pediatra i gran defensor de les vacunes. Durant la seva exposició va recordar que els pares que no vacunen als seus fills solen estar molt informats. Han llegit llibres i han visitat pàgines i pàgines d’Internet. Estan molt informats, però molt mal informats. Perquè aquestes pàgines i aquests llibres que ataquen les vacunes estan plens d’errors, fal·làcies, mitges veritats, mentides completes, argumentacions vehements i coloristes, dades i més dades (mal interpretades i falsejades) i paranoiques denúncies sobre suposades conjures de la indústria farmacèutica”. I va recordar que justament per aquesta situació, aproximadament entre un 3 i un 5% dels nens es queden sense vacunar.
 

Lluis Urbiztondo de l’Agència de Salut Pública de Catalunya va presentar les actualitzacions en el calendari vacunal, que enguany presentarà dues novetats: la incorporació de l pneumococ i de la varicel·la. 

La jornada també va comptar amb dos breus intervencions per part de membres del grup de vacunes que van actualitzar com trobar informació sobre vacunes, tant a l’espai de vacunes disponible al web de l’AIFiCC, com al Canal Salut. 

Abans d’entrar en la recta final de la Jornada, es va fer una revisió sistemàtica dels casos on està contraindicat vacunar i aquells en els que calen precaucions.      

Ja en la recta final de la Jornada, es va fer una revisió i resolució de casos pràctics de vacunacions. En aquesta part de la Jornada, es van exposer diferents casos reals viscuts a consulta i es donaven diferents opcions de resolució. Els assistents a la Jornada han de votar amb targetes de colors a mà alçada, en funció de la resposta que creien més adequada. Després d’interessants debats, es donava a conèixer la solució per cada un dels casos exposats.  

El grup de vacunes d’AIFiCC comença ja a treballar per la propera trobada, l’any 2017, i per la que ja hi ha llista d’espera.
Veure totes les noticies

Horari d'atenció

Horari d'atenció a la seu: dimarts de 17.00 a 19.00 hores. Durant el mes d'agost, l'AIFiCC romandrà tancada.

Per realitzar qualsevol altra consulta, feu clic aquíINFOVACALDIA - Siempre al día con el grupo vacunas de AIFiCCPrograma Beveu MenysFAECAPAGORAAUPAFoCAPInfermera virtualCPICJBIPersonesPKNOSalut i benestarSense fumVacunes