15/03/2017


Èxit d’assistents i continguts a la V Jornada de Vacunes de l’AIFICC

Èxit d’assistents i continguts a la V Jornada de Vacunes de l’AIFICC

El Teatre Auditori de Llinars del Vallès va acollir el passat 10 de març més de 300 infermeres de família i comunitària en la V Jornada de Vacunes de l’AIFiCC.  

L’acte es va iniciar amb la taula inaugural, des d’on el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Llinars del Vallès, Josep Aixandri, va donar la benvinguda als assistents i els va animar a visitar la ciutat. També hi va ser el Sr. Joan Guix, secretari de Salut de la Generalitat, que va recordar que les vacunes són un exercici de solidaritat i va dir, en aquest sentit, que no vacunar-se és un exercici de no solidaritat i, en el cas dels professionals, també de no exemplaritat. Va recordar, igualment, que les vacunes, juntament amb la potabilització de l’aigua, són les mesures de salut pública que més impacte han tingut en les persones. Finalment, i en representació de l’AIFiCC, va parlar Cèlia García, que va destacar l’èxit de participació d’una Jornada que permet posar en valor el coneixement, les competències, la visibilitat, la importància de la vacunació i el paper de la infermeria.
 

La primera intervenció va anar a càrrec de la Sra. Mercè Peris, que va parlar sobre VPH: Que hi ha de nou? Durant la seva exposició va destacar que el papil·loma és un virus que infectarà el 75% de les dones sexualment actives en algun moment de la seva vida, i, en aquest sentit, va recordar que l’actual vacunació permet una protecció al voltant del 80% davant del total de càncers invasors de coll uterí.


La jornada va seguir amb la taula dedicada a les píndoles de qualitat. Montse Danés va parlar del trencament de la cadena del fred i va explicar, per exemple, que es detecten més errors en dilluns i que la majoria són deguts a problemes tècnics (només 30,4% són per errors humans). Va recordar, també, que cada cop existeix més consciència de registrar la incidència. Núria Hernández va parlar sobre el Programa ProSP de registre de cadena de fred. En la seva presentació i exposició va explicar l’experiència de l’ús de l’eina ProSP, que permet informatitzar els controls de la cadena del fred, planificar els processos de conservació, generar alertes i registrar i reportar als gestors incidències per garantir la seguretat. Per la seva part, Glòria Mirada va fer un repàs a les pautes de rescat del calendari de vacunes i Pepi Estany va finalitzar el tema de les píndoles de qualitat parlant del document sobre consentiment informat en vacunes en què està treballant el Grup de Vacunes, Pediatria i Qualitat de l’Àmbit d’Atenció Primària de Lleida.  

Tot just després del break va ser el torn del Sr. Àngel Plans, que va parlar sobre La vacunació dels professionals sanitaris: llums i ombres. El Sr. Plans va destacar que cal que els professionals es vacunin per raons ètiques, ja que eviten contagiar el malalt, per raons d’exemplaritat davant la població general i per autoprotecció, donat que és un col·lectiu laboral exposat. Per tot això, va emfatitzar que s’ha de promoure la vacunació de professionals per raons ètiques, assistencials i de gestió de RRHH.


El tram final va ser per al taller de casos pràctics, on es resolgueren, conjuntament i generant debat, situacions reals sobre vacunació. Els assistents participaven mitjançant cartolines de colors i triaven una possible resolució a cada cas.
 

EI Grup de Vacunes de l’AIFiCC ja ens proposa reservar-nos data pel 2018, perquè ja estan treballant en la VI Jornada.


Veure totes les noticies

Horari d'atenció

Horari d'atenció a la seu: dimarts de 17.00 a 19.00 hores. Durant el mes d'agost, l'AIFiCC romandrà tancada.

Per realitzar qualsevol altra consulta, feu clic aquíINFOVACALDIA - Siempre al día con el grupo vacunas de AIFiCCPrograma Beveu MenysFAECAPAGORAAUPAFoCAPInfermera virtualCPICJBIPersonesPKNOSalut i benestarSense fumVacunes