07/11/2016


Dos-cents professionals es reuneixen a la XII Jornada Xarxa AUPA

Dos-cents professionals es reuneixen a la XII Jornada Xarxa AUPA

Barcelona, dilluns 7 de novembre de 2016.

Sota el títol “Avançant en el nou marc de la Salut Comunitària a Catalunya” la Xarxa AUPA, la qual integra diversos centres i societats científiques, entre d'elles, AIFiCC, va reunir uns dos-cents professionals  amb l’objectiu d’aprofundir en nous aspectes que preocupen a la xarxa, i per posar sobre la taula tot el ventall d’oportunitats que els professionals consideren que tenen al davant.
 

La jornada, celebrada a Barcelona, va dedicar un espai important a la tasca del treball en grup, a través de diferents taules de debat, amb l’objectiu de fer aportacions de cara al pla estratègic de la xarxa AUPA. En les conclusions provisionals de les diferents taules va coincidir la preocupació per aspectes de coordinació i de com aconseguir una millor comunicació de tot allò que impulsa la xarxa. 

Altres idees que van sorgir amb força van ser la necessitat d’enfortir aliances entre els Equips d’Atenció Primària i la salut pública, que la prescripció social guanyi pes i reconeixement, com també que es valori adequadament la dedicació dels professionals a la salut comunitària, amb tot el que això implica.
 

Un dels moments més intensos de la jornada el va protagonitzar el professor Jaime Gofin, un dels referents mundials en atenció (i atenció primària) orientada a la comunitat, un home de llarga trajectòria i experiència docent i investigadora. Gofin, uruguaià instal·lat des de fa anys als Estats Units, va fer una conferència on va posar en valor que des de 1986 existeixi aquesta preocupació entre els professionals del sistema de salut català, que ja en aquell moment, i per part d’un nucli de metgesses i infermeres, va voler donar els primers passos organitzant la formació en salut comunitària, portant-la a més a nivell de carrer, ja que els tallers i la feina en el territori i amb la gent són peça fonamental d’aquest procés.  

El gran repte que es va posar de manifest en la Jornada AUPA és integrar les 3 dimensions que existeixen, des de la salut pública orientada a la comunitat, l’Atenció Primària bolcada en l’entorn comunitari, i la salut comunitària en sí mateixa.  

La jornada va finalitzar amb la taula de cloenda on van participar, l’Alba Brugués, presidenta d’AIFiCC, Dolors Forés, presidenta de CAMFiC, Cati Chamorro presidenta de SSPCiB i Carmen Cabezas de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.


Veure totes les noticies

Horari d'atenció

Horari d'atenció a la seu: dimarts de 17.00 a 19.00 hores. Durant el mes d'agost, l'AIFiCC romandrà tancada.

Per realitzar qualsevol altra consulta, feu clic aquíINFOVACALDIA - Siempre al día con el grupo vacunas de AIFiCCPrograma Beveu MenysFAECAPAGORAAUPAFoCAPInfermera virtualCPICJBIPersonesPKNOSalut i benestarSense fumVacunes