04/01/2017


Beca Celíacs Catalunya: A la recerca en patologies relacionades amb la ingesta de gluten

Rosa Simó. Nota de premsa de l'Associació Celíacs de Catalunya

L'Associació Celíacs de Catalunya presenta la primera edició de la Beca Celíacs de Catalunya per un projecte de recerca sobre la malaltia celíaca, dermatitis herpetiforme o sensibilitat al gluten no celíaca. Segons les estimacions dels experts, la malaltia celíaca (MC) afecta a més de 75.000 persones a Catalunya, la sensibilitat al gluten no celíaca (SGNC) a 450.000 i la dermatitis herpetiforme (DH) a entre un 5% i un 15% dels celíacs. El gran problema recau en què d'aquestes unes 420.000 estarien sense diagnosticat (80%)

L'Associació Celíacs de Catalunya és especialment conscient de la necessitat d'impulsar la recerca sobre la celiaquia, la SGNC i la DH a Catalunya. Per això vol mostrar el seu suport i reconeixement a les persones que treballen en la recerca d'aquestes malalties, presentant la primera edició de les beques Celíacs de Catalunya que dotarà al millor projecte d'investigació científica sobre aquestes patologies amb una beca de 6.000 €.


Aquestes beques pretenen potenciar possibles avenc?os científics que suposin una millora significativa de la qualitat de vida de la persona amb celiaquia, sensibilitat al gluten no celíaca o dermatitis herpetiforme i fomentar el desenvolupament del coneixement d'aquestes patologies, millora dels mètodes de diagnosis, així com difondre socialment la realitat d'aquests trastorns.

Els equips de recerca que vulguin participar hauran podran presentar els seus projectes fins al 31 de gener de 2017 (bases consultables al web de l’Associació). La falla del jurat es comunicarà públicament a traves de la pàgina web de l’ Associació Celíacs de Catalunya el mes de Maig de 2017.

Més informació:
Rosa Simó
Responsable de Comunicació
T. 648 118 425 / 934 121 789
premsa@celiacscatalunya.org
Veure totes les noticies

Horari d'atenció

Horari d'atenció a la seu: dimarts de 17.00 a 19.00 hores. Durant el mes d'agost, l'AIFiCC romandrà tancada.

Per realitzar qualsevol altra consulta, feu clic aquíINFOVACALDIA - Siempre al día con el grupo vacunas de AIFiCCPrograma Beveu MenysFAECAPAGORAAUPAFoCAPInfermera virtualCPICJBIPersonesPKNOSalut i benestarSense fumVacunes