12/05/2017


Dia Internacional de la Infermeria

L’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC) demana voluntat política per impulsar la creació de la categoria professional

INFERMERES DE PRIMÀRIA RECLAMEN LA CREACIÓ DE LLOCS DE TREBALL ESPECÍFICS 


  •  Des de l’AIFiCC també es reclama que es resolgui la prova d’accés al títol d’infermeria familiar i comunitàra per la via excepcional.

Maig 2017. L’any 2005 es va reconèixer l’especialitat d’Infermeria Familiar i Comunitària (IFiC), i el maig del 2011 es va iniciar la formació dels primers infermers/es especialistes. Enguany es gradua la 5ª promoció, amb 37 especialistes en infermeria familiar i comunitària a Catalunya. Actualment a Catalunya en total hi ha 144 especialistes en IFiC, i a l’Estat espanyol són ja 1076 especialistes.

Sorprèn però, com diu Alba Brugués, presidenta de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC) “que malgrat l’augment d’especialistes i del número de places per fer la residència, al finalitzar el període formatiu, a Catalunya, ens trobem que encara no existeixen llocs de treball específics que concordin amb les nostres competències adquirides”.

De la mateixa manera, l’AIFiCC reclama que es resolgui la prova d'accés al títol d’infermera especialista i comunitària per la via excepcional. Per Alba Brugués “hi ha moltes infermeres que estan a l’atenció primària que no estan acreditades actualment ja que no s'ha resolt la prova d'accés però sí que estan capacitades per estar en Atenció Primària. Moltes d'aquestes infermeres són les pròpies tutores que estan formant els especialistes, cosa que resulta contradictori. Cal que aquest tema es resolgui amb l'objectiu d'aconseguir crear un model en el qual totes les infermeres que treballen en l'atenció primària siguin especialistes”.

Els residents especialistes en infermeria familiar i comunitària reclamen el reconeixement i adequació del lloc de treball per a la seva especialitat. En aquest sentit, Alba Brugués recorda que “aquest reconeixement i adequació del lloc de treball per als especialistes en IFiC és diferent en cada CCAA depenent de la voluntat política de cada una d’elles, i a Catalunya concretament, sembla anar més lent, possiblement pel model multiproveïdor del sistema de salut català”. 

** El dia Internacional de la Infermeria es celebra el 12 de maig a tot el món per commemorar el naixement de Florence Nightingale (Florència, 1820 - Londres, 1910), infermera britànica considerada la mare de la infermeria moderna.


Veure totes les noticies

Horari d'atenció

Horari d'atenció a la seu: dimarts de 17.00 a 19.00 hores. Durant el mes d'agost, l'AIFiCC romandrà tancada.

Per realitzar qualsevol altra consulta, feu clic aquíINFOVACALDIA - Siempre al día con el grupo vacunas de AIFiCCPrograma Beveu MenysFAECAPAGORAAUPAFoCAPInfermera virtualCPICJBIPersonesPKNOSalut i benestarSense fumVacunes