15/03/2016


Catalunya, el País Basc, Navarra i les Canàries recorren davant del TS contra el RD de la prescripció infermera

MADRID, 15 març (EUROPA PRESS) -   

Els governs de Catalunya, el País Basc, Navarra i les Canàries han presentat cadascun un recurs contenciós administratiu contra el reial decret que regula la indicació, l'ús i l'autorització de medicaments per part del personal d'infermeria, fet que es coneix com a 'prescripció infermera'.   

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dimarts els quatre recursos contra aquesta norma, aprovada el mes d'octubre i que no va ser publicada fins a dos mesos després, per concedir un termini de nou dies "per a la personació dels qui tinguin interès legítim a sostenir la conformitat a dret de la disposició impugnada".   

El RD té el rebuig del col·lectiu infermer, especialment per l'article 3, en què s'estableix que perquè aquests professionals usin un fàrmac subjecte a prescripció cal que el corresponent professional prescriptor (el metge) hagi determinat prèviament el diagnòstic, la prescripció, el protocol i la guia de pràctica clínica i assistencial a seguir.    De fet, tant el Consell General d'Infermeria, que agrupa tots els col·legis professionals d'aquest col·lectiu, com el sindicat Satse han recorregut la norma davant del mateix tribunal i sengles recursos han estat admesos a tràmit.   

Tot i això, el BOE també publica aquest dimarts el recurs interposat pels col·legis d'infermeria de les Balears i Navarra contra la norma davant de la mateixa sala de l'Alt Tribunal.
Veure totes les noticies

Horari d'atenció

Horari d'atenció a la seu: dimarts de 17.00 a 19.00 hores. Durant el mes d'agost, l'AIFiCC romandrà tancada.

Per realitzar qualsevol altra consulta, feu clic aquíINFOVACALDIA - Siempre al día con el grupo vacunas de AIFiCCPrograma Beveu MenysFAECAPAGORAAUPAFoCAPInfermera virtualCPICJBIPersonesPKNOSalut i benestarSense fumVacunes