06/04/2018


UNES 200 INFERMERES DE TOT CATALUNYA ES REUNEIXEN A TARRAGONA PER DEBATRE SOBRE l’ATENCIÓ I LA CURA A LES PERSONES I A LA COMUNITAT

  • El Palau de Congressos de Tarragona, acollirà els propers 18 i 19 d’abril el XIV Congrés de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC).  
S’analitzaran temes com la cronicitat (com atendre aquests pacients, quina prevenció cal oferir, quin ús fan dels fàrmacs i com treballar per afavorir la desprescripció), l’atenció i cura a la comunitat (en aquest sentit hi ha una taula amb presència de l’associació de celíacs, de diabètics i de la lliga reumatològica, on es buscarà sinèrgies i col·laboracions), l’atenció a la salut mental (què cal fer des de l’atenció primària davant les malalties mentals? cada cop més prevalents: a Espanya hi ha 2,5 milions de persones que pateixen ansietat, i 2 milions que tenen depressió), o com promoure la recerca en salut entre les infermeres.  

A més de les taules de debat, el primer dia es faran 8 tallers pràctics dirigits a millorar els coneixements i habilitats de les infermeres en àmbits com: la cura del pacient depressiu, com pot l’alimentació curar-nos?, com tractar el peu diabètic, el mindfulness com teràpia, o la detecció precoç dels trastorns de la conducta alimentària, entre d’altres.  

El Congrés, a més, comptarà amb una conferència inaugural a càrrec de Carlos Vico, expert en supervivència extrema (http://www.survivalxtreme.com/) i amb l’actor i humorista tarragoní Fermí Fernández, en la conferència de cloenda.
 

Per la infermera Waleska Badia, responsable del programa Pacient Expert Catalunya al Camp de Tarragona, el Congrés “volem que sigui un punt de trobada i reflexió sobre si ens cal un canvi en l’orientació en les cures infermeres. I alhora volem reflexionar sobre el paper que les infermeres haurem d’assumir dins els nous equips multiprofessionals que defineix l’Estratègia Nacional de l’Atenció Primària i Salut Comunitària (ENAPISC) del Departament de Salut”.
 

Sobre AIFICC   
L’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària (AIFiCC) neix l’any 1996 amb una clara vocació científica. Entre els seus objectius: aglutinar, estructurar i unificar criteris entre els professionals d&39;infermeria familiar i comunitària en defensa dels seus interessos i de la seva professió. Amb prop de 900 socis/es, l’AIFiCC s’organitza en 12 grups de treball que faciliten el desenvolupament professional i científic dels seus associats.

Accés al programa del Congrés: http://congres.aificc.cat/XIV/


Per a més información:  Ester Duran 659 44 27 95 // Bea Román 616 08 11 87


Veure totes les notes de premsa

Horari d'atenció

Horari d'atenció a la seu: dimarts de 17.00 a 19.00 hores. Durant el mes d'agost, l'AIFiCC romandrà tancada.

Per realitzar qualsevol altra consulta, feu clic aquíINFOVACALDIA - Siempre al día con el grupo vacunas de AIFiCCPrograma Beveu MenysFAECAPAGORAAUPAFoCAPInfermera virtualCPICJBIPersonesPKNOSalut i benestarSense fumVacunes