01/03/2017


LLINARS DEL VALLÈS ACULL 300 INFERMERES DE PRIMÀRIA PER DEBATRE SOBRE LA VACUNACIÓ

V Jornada de vacunes de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC) aquest divendres 10 de març al Teatre Auditori Llinars.


La jornada que anualment convoca l’AIFiCC debatrà enguany sobre la vacuna davant el virus del papil.loma humà i les noves indicacions i presentacions. Mercè Peris investigadora de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) serà qui en parlarà, recordant que actualment aquesta vacunació ofereix una protecció al voltant del 80% enfront del total de càncers de coll uterí. 

L’altre gran tema de debat, que comptarà com a ponent amb Àngel Plans també de l’ICO, serà la necessitat i les peculiaritats de la vacunació entre els professionals sanitaris, buscant fórmules per augmentar les cobertures. I és que actualment, a Catalunya només un 19% dels sanitaris catalans es vacunen contra la grip, i en alguns centres, aquest percentatge baixa fins el 5%, unes dades que estan lluny de l’objectiu marcat per l’OMS d’una cobertura del 75%.

A més d’aquests temes de debat, la jornada comptarà amb tallers sobre casos pràctics, i amb petites exposicions (anomenades píndoles de qualitat) que giraran entorn a: el trencament de la cadena del fred en la conservació de les vacunes, el programa ProSP en la cadena del fred, pautes de rescat i el consentiment informat.

La Jornada serà inaugurada a les 9.00h del matí per l’alcalde de Llinars del Vallès, Excm Sr. Martí Pujol Casals, també hi seran el Secretari de Salut Pública de Catalunya, Dr. Joan Guix, i Cèlia Garcia com a vocal de l’AIFiCC. 

Sobre AIFICC

L’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària (AIFiCC) neix l’any 1996 amb una clara vocació científica. Entre els seus objectius: aglutinar, estructurar i unificar criteris entre els professionals d&39;infermeria familiar i comunitària en defensa dels seus interessos i de la seva professió. Amb prop de 900 socis/es, l’AIFiCC s’organitza en 12 grups de treball que faciliten el desenvolupament professional i científic dels seus associats.

Per més informació: Ester Duran Premsa AIFiCC duran.ester@gmail.com


Veure totes les notes de premsa

Horari d'atenció

Horari d'atenció a la seu: dimarts de 17.00 a 19.00 hores. Durant el mes d'agost, l'AIFiCC romandrà tancada.

Per realitzar qualsevol altra consulta, feu clic aquíINFOVACALDIA - Siempre al día con el grupo vacunas de AIFiCCPrograma Beveu MenysFAECAPAGORAAUPAFoCAPInfermera virtualCPICJBIPersonesPKNOSalut i benestarSense fumVacunes