01/06/2018


LA PRESCRIPCIÓ INFERMERA I EL RECONEIXEMENT DE L’ESPECIALITAT, PRIMERS TEMES QUE AIFiCC DEMANARÀ TRACTAR AMB LA NOVA CONSELLERA DE SALUT

L’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC) espera que la nova consellera de salut sigui sensible amb el col·lectiu d’infermeres de l’atenció primària, i li demana que es faci efectiva la prescripció infermera.

Amb el nomenament de la nova Consellera de Salut del Govern de la Generalitat, Alba Vergés, l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC) espera que es puguin resoldre alguns dels temes pendents des de l’anterior legislatura, i d’altres aspectes de la professió que els preocupen especialment.

És per això, que des de l’AIFiCC volen posar sobre la taula de la consellera

La prescripció infermera
. Esperen que sigui una de les prioritats del proper govern: Cal la regulació de la prescripció infermera a Catalunya per donar seguretat jurídica al dia a dia de  les infermeres.
 

L’especialitat d’Infermeria Familiar i Comunitària
.  És important que totes les infermeres que treballen a l’atenció primària siguin especialistes, via excepcional, via EIR  o via expertesa per aquelles que fa temps que treballen i que no poden, ni podran, presentar-se a la via excepcional, però que tenen les competències adquirides donat que fa anys que ja treballen a l’Atenció Primària.
 

Lideratge
.  Des de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària destaquen la necessitat d’apostar de forma clara per les infermeres en les direccions i llocs de decisió. En aquest sentit, des de l’AIFiCC recorden que només entre el 8% i el 10% dels equips de primària estan dirigits per infermeres.
 

Ràtios infermeres
per habitant.  Des d’AIFiCC asseguren que cal incrementar el nombre d’infermeres per habitants, ja que estem entre els ratis més baixos d’Europa.  Espanya té 5.3 infermeres per cada 1.000 habitants, mentre que la mitja a Europa és de 9 infermeres per cada 1.000  habitants¹.
 

ENAPISC.  
Esperem que la nova consellera es comprometi amb la implementació i desplegament de l’Estratègia Nacional d’Atenció Primària i Salut Comunitària (ENAPISC), en el que moltes infermeres de l’AIFiCC estan participant en el seu disseny, i que ha de suposar convertir l’atenció primària en l&39;eix vertebrador del sistema públic de salut i social.
 

Sobre AIFICC

L’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària (AIFiCC) neix l’any 1996 amb una clara vocació científica. Entre els seus objectius: aglutinar, estructurar i unificar criteris entre els professionals d&39;infermeria familiar i comunitària en defensa dels seus interessos i de la seva professió. Amb prop de 900 socis/es, l’AIFiCC s’organitza en 12 grups de treball que faciliten el desenvolupament professional i científic dels seus associats.  

¹ Estudi Health-at-a-Glance-2017-Chartset.   http://www.medicosypacientes.com/sites/default/files/Health-at-a-Glance-2017-Chartset.pdf


Veure totes les notes de premsa

Horari d'atenció

Horari d'atenció a la seu: dimarts de 17.00 a 19.00 hores. Durant el mes d'agost, l'AIFiCC romandrà tancada.

Per realitzar qualsevol altra consulta, feu clic aquíINFOVACALDIA - Siempre al día con el grupo vacunas de AIFiCCPrograma Beveu MenysFAECAPAGORAAUPAFoCAPInfermera virtualCPICJBIPersonesPKNOSalut i benestarSense fumVacunes