01/01/2017


INFERMERES DE PRIMÀRIA RECORDEN QUE LA HIDRATACIÓ EN ELS PROCESSOS GRIPALS ÉS FONAMENTAL

COINCIDINT AMB EL PUNT D’EPIDEMIA DE LA GRIP A CATALUNYA QUE SITUA LA TAXA DE SÍNDROMES GRIPALS ALS 223,87 PER 100.000 HABITANTS


? Des de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària (AIFiCC) es recorda la necessitat de beure líquid en abundància (més de dos litres) durant els processos gripals.
? Beure líquid preveu la sequedat que irrita el nas i el coll i ajuda a eliminar les secrecions.
? Les infermeres de l’AIFiCC demanen també més conscienciació entre el personal sanitari i alerten de baixos nivells de vacunació entre aquest col•lectiu; només un 25% es vacuna.
? Per millorar la conscienciació dels professionals reclamen formar en vacunes en el pregrau d’infermeria.

Gener 2017. Coincidint en el moment d’epidèmia de la grip, les infermeres d’atenció primària fan una crida per informar de la necessitat de beure abundant líquid durant els processos gripals donat que ajuda a expulsar els virus de la grip amb major facilitat, alhora que permet evitar la deshidratació provocada per la febre. 

En aquest context, l’AIFiCC recorda “la importància de beure aigua, sucs, infusions, sopes o caldos per mantenir-se hidratat. Si l’estat febril comporta vòmits, recomanen esperar unes hores a que l’estòmac és relaxi i després començar a xuclar gel picat o aigua gelada”.

Altres consells per millorar i prevenir la grip
Es necessari rentar-se les mans, ja que pot prevenir la transmissió dels refredats. Per tant, cal rentar-se amb aigua i sabó, especialment després de tossir, esternudar o d’haver atès una persona malalta.
A més, des de l’AIFiCC donen altres consells com: “cobrir-se el nas i la boca al tossir amb un mocador de paper i tirar-lo a les escombraries després d’utilitzar-lo. Si s’està engripat no compartir aliments, ni gots amb altres persones, i recorden també que és molt important ventilar l’ habitació de la persona malalta”.

Baix nivell de vacunació entre el col•lectiu sanitari
L’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC) també alerta del baix nivell de vacunació entre els metges e infermeres. De fet, estudis recents, situen la cobertura vacunal entre el personal sanitari en el 25%.  Davant aquest fet, de de l’AIFiCC es fa autocrítica i es senyala que &34;cal millorar la cobertura vacunal i per tant, cal esbrinar els motius pels quals els professionals sanitaris no ens vacunem tant com hauríem,  i utilitzar noves estratègies que permetin millorar la cobertura&34;.

De fet, les infermeres de primària ja estan portant a terme activitats de conscienciació amb campanyes on informen als professionals perquè es vacunin, els hi fan recordatoris informàtics, també amb pòsters, i de tipus personals. Des de l’AIFiCC consideren, però, que cal reforçar aquestes campanyes a través de la formació i per això creuen necessari formar en vacunes en el pregrau (actualment la formació és escassa o nul•la) i seguir formant en les especialitats i en cursos de postgrau. 

Sobre AIFICC

L’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària (AIFiCC) neix l’any 1996 amb una clara vocació científica. Entre els seus objectius: aglutinar, estructurar i unificar criteris entre els professionals d&39;infermeria familiar i comunitària en defensa dels seus interessos i de la seva professió. Amb prop de 900 socis/es, l’AIFiCC s’organitza en 12 grups de treball que faciliten el desenvolupament professional i científic dels seus associats.

Per més informació: premsa AIFiCC Ester Duran  duran.ester@gmail.com


Veure totes les notes de premsa

Horari d'atenció

Horari d'atenció a la seu: dimarts de 17.00 a 19.00 hores. Durant el mes d'agost, l'AIFiCC romandrà tancada.

Per realitzar qualsevol altra consulta, feu clic aquíINFOVACALDIA - Siempre al día con el grupo vacunas de AIFiCCPrograma Beveu MenysFAECAPAGORAAUPAFoCAPInfermera virtualCPICJBIPersonesPKNOSalut i benestarSense fumVacunes