22/01/2019


Infermeres de primària donen consells davant l’onada de fred a catalunya

Infermeres de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya asseguren que a les consultes reforcen aquests dies els consells davant l’onada de fred, especialment en la gent més gran.

Les infermeres de l’AIFiCC aconsellen que la gent gran, nadons i persones amb malalties respiratòries no surtin al carrer els dies de més fred. 

També recorden la necessitat de mantenir la calor corporal vestint amb diverses capes de roba. ü  Cal evitar els espai oberts a l’aire lliure, i si cal ser-hi, que sigui poca estona i movent-nos.  

Aquests dies les infermeres i infermers de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC) estan intensificant a les consultes de l’Atenció Primària els consells als seus pacients davant l’onada de fred. I fan especial atenció als nadons i la gent gran que són els més susceptibles davant el fred.

Entre els principals consells: no sortir de casa si no ens cal.  I si estem a casa, alerten sobre el bon ús de calderes i calefaccions,  que cal allunyar de cortines, mobles i llits, i també  aconsellen no eixugar roba a sobre d’aquests aparells. Igualment, davant qualsevol símptoma de mareig, recorden que cal ventilar ràpidament.


Les infermeres també aconsellen ingerir aliments calents com poden ser sopes i brous calents, perquè així, s’augmenta l’escalfor del cos. I de la mateixa manera, recorden que cal evitar el consum d’alcohol, que aporta una falsa sensació d’escalfor. En cas d’haver de sortir de casa, a més d’anar ben abrigats, les infermeres recorden que cal evitar l’entrada directe de fred als pulmons, i adequar l’activitat esportiva i de lleure al fred.

I finalment, demanen als pacients que estiguin alerta de les previsions sobre el temps.


Veure totes les notes de premsa

Horari d'atenció

Horari d'atenció a la seu: dimarts de 17.00 a 19.00 hores. Durant el mes d'agost, l'AIFiCC romandrà tancada.

Per realitzar qualsevol altra consulta, feu clic aquíNursing NowINFOVACALDIA - Siempre al día con el grupo vacunas de AIFiCCPrograma Beveu MenysFAECAPAGORAAUPAFoCAPInfermera virtualCPICJBIPersonesPKNOSalut i benestarSense fumVacunes