26/04/2018


El 50% DELS TARRAGONIS MAJORS DE 60 ANYS TE ALGUN PROBLEMA PER DORMIR

La ciutat de Tarragona ha acollit el XIV Congrés de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC) sota el lema “Catalunya Batega Salut!”

  • Un estudi fet a Tarragona  posa de manifest que un 36.9% de la població té una mala qualitat de la son (entesa com despertar-se algun cop durant la nit per sensació de fred, de calor, per tossir o  per dolor).
  • Els resultats d’aquest estudi s’han presentat al Congrés que l’AIFiCC ha fet a Tarragona i que  ha reunit més de 400 infermeres de l’Atenció Primària.

El son juga un paper vital en la bona salut i el benestar durant tota la vida. Dormir amb un son de qualitat i en el moment adequat contribueix a tenir una bona salut mental, física, millora la qualitat de vida i  la seguretat viària i en el treball.  

De fet, hi ha evidència científica sobre com les alteracions del son repercuteixen sobre la nostra salut. S’ha demostrat que afecta la concentració i el rendiment intel·lectual i laboral, l’oxigenació del nostre cor i cervell, i l’aparició o el mal control de malalties cardíaques, de la malaltia renal, de la hipertensió arterial, i de la diabetis.  

Resultats de l’estudi
 

Realitzat en un Àrea Bàsica de Salut de la província de Tarragona i sobre una mostra de més de 100 pacients, els resultats mostren que un 50% dels pacients presenten problemes per dormir. Un 36.9% té mala qualitat de la son, i el 95.4% pateix pertorbacions del son durant la nit.
 

Del total de pacients participants en l’estudi,  un 63.6% es lleva per anar al lavabo, a un 9.1% el desperta la tos, un 4.5% per sensació de fred, un 36.4% per sensació de calor i un 18.2% dels pacients es desperta per dolor.  (aquests percentatges no son acumulatius).
               

Per les investigadores de l’estudi “hem observat que una part important dels nostres pacients tenen problemes per dormir. En aquest sentit, és important tenir present que les infermeres podem ajudar als nostres pacients a descobrir si realment pateixen un trastorn de la son, i com orientar-los sobre les millors conductes higièniques a seguir per millorar la qualitat alhora de dormir“.
 

En el Congrés que l’AIFICC ha celebrat a Tarragona també s&39;han analitzat altres temes com la cronicitat a l&39;atenció i la cura a la comunitat, l&39;atenció a la salut mental, o com promoure la investigació en salut entre les infermeres. La trobada ha permès a aquestes professionals ampliar coneixements i millorar habilitats gràcies als tallers pràctics que també s&39;han realitzat.  

Sobre AIFICC   

L’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària (AIFiCC) neix l’any 1996 amb una clara vocació científica. Entre els seus objectius: aglutinar, estructurar i unificar criteris entre els professionals d&39;infermeria familiar i comunitària en defensa dels seus interessos i de la seva professió. Amb prop de 900 socis/es, l’AIFiCC s’organitza en 12 grups de treball que faciliten el desenvolupament professional i científic dels seus associats.
 

Per a més información:  Ester Duran 659 44 27 95 // Bea Román 616 08 11 87


Veure totes les notes de premsa

Horari d'atenció

Horari d'atenció a la seu: dimarts de 17.00 a 19.00 hores. Durant el mes d'agost, l'AIFiCC romandrà tancada.

Per realitzar qualsevol altra consulta, feu clic aquíINFOVACALDIA - Siempre al día con el grupo vacunas de AIFiCCPrograma Beveu MenysFAECAPAGORAAUPAFoCAPInfermera virtualCPICJBIPersonesPKNOSalut i benestarSense fumVacunes